Belföld

2011.03.01. 09:48

MSZP: HM szerződéseihez teljesítésigazolás is járult

FMH - A szocialista Szekeres Imre irányítása alatt a Honvédelmi Minisztérium (HM) által kötött megbízási szerződések "mindegyike rendelkezett teljesítésigazolással" - szögezte le az MSZP az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

MTI

A Honvédelmi Minisztériumban csak pénzügyi és jogi szempontból is jóváhagyott megbízási szerződéseket lehetett kötni, a megbízás teljesítéséről pedig havonta kellett igazolást kiállítani; nem volt ez alól kivétel Fapál László, a tárca egykori államtitkára sem - írták.
A háromdimenziós radarok projektjének koordinálása, amellyel csak C-típusú nemzetbiztonsági igazolással rendelkezőt lehetett megbízni, teljes nyilvánosság előtt zajlott. A megbízott rendszeresen részt vett Pécs Megyei Jogú Város közgyűlésén, bizottságainak ülésein, jelen volt több per tárgyalásán, vezette és szervezte a projekttel kapcsolatos egyeztetéseket - tartalmazza a közlemény
A Szekeres Imre honvédelmi minisztersége alatt kötött olyan megbízási szerződéseket, amelyek összege meghaladta az ötmillió forintot, nyilvánosságra hozták a Miniszterelnöki Hivatal honlapján. A miniszteri feladatok átadása során, az átvevő kérésének megfelelően a megbízási szerződésekről összegzés készült, minden szerződést átadtak és átvettek, elkülönítve a többi dokumentumtól - zárul az MSZP közleménye.
Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az elmúlt húsz év legnagyobb korrupciós ügyeként jellemezte a Honvédelmi Minisztériumnál még az elmúlt két kormányzati ciklus idején történteket az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága albizottságának február 25-ei ülésén.
Akkor közölte, hogy vizsgálatot folytat Fapál László megbízási szerződéseinek ügyében is. Államtitkári pozíciójának megszűnése után a honvédelmi tárca két megbízást adott Fapál Lászlónak, aki így körülbelül egymillió forintot vehetett fel jogi tanácsokért. A teljesítési jegyzőkönyvek azonban hiányoznak, ennek alapján ebben az ügyben is megteszik majd a szükséges lépéseket - mondta akkor Budai Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!