Belföld

2011.02.23. 10:12

LB: jogsértő volt az ORTT kereskedelmi rádiók számára kiírt frekvenciapályázata (frissítve)

A Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdán kihirdetett ítéletében nem adott helyt az alperesek, az ORTT és az Advenio Zrt. felülvizsgálati kérelmének, és hatályában fenntartotta az ítélőtábla korábbi jogerős ítéletét, amely szerint jogsértő volt a kereskedelmi rádiók számára az ORTT által 2009-ben kiírt frekvenciapályázat.

MTI

Az LB szóbeli indokolása szerint törvénybe ütközőek voltak a pályázati feltételek, az Adveniót pedig tulajdonosi szerkezete miatt ki kellett volna zárni a pályázatból. A pályázat eredményeként a Danubius Rádió helyett az Advenio által működtetett Class FM, a Sláger Rádió helyett pedig az FM 1 Konzorcium által működtetett Neo FM sugároz.
 A felperes Danubius Rádió szerdán az LB-n már nem is képviseltette magát, az iratismertetés szerint nemzetközi fórumokon keresi igazát.
A Sláger Rádió kontra ORTT és társa perben várhatóan a nap folyamán hoz döntést az LB.

Az LB elutasította a Sláger Rádió keresetét

A Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdán kihirdetett felülvizsgálati döntésében, a jogerős ítéletet megváltoztatva, teljes egészében elutasította a Sláger Rádiónak az alperes ORTT és FM 1 Konzorcium elleni, a kereskedelmi rádiók frekvenciapályázatai miatt benyújtott keresetét.A 2009-es pályázat eredményeként a Danubius Rádió helyett az Advenio Zrt. által működtetett Class FM, a Sláger Rádió helyett pedig az FM 1 Konzorcium által működtetett Neo FM sugároz. A Sláger Rádió a perben kérte annak kimondását, hogy jogsértő volt a pályáztatás, emiatt semmisek az az alapján kötött új műsorszolgáltatási szerződések, s állítsák helyre az eredeti állapotot.
Az első- és másodfokú bíróságok a Sláger, illetve a másik, a Danubius által indított perben is csupán annyiban adtak helyt a kereseteknek, hogy jogsértő volt a pályáztatás, de a szerződés semmisségét és az eredeti állapot helyreállítását nem állapították meg.
Ezt az LB szerdán a Danubius esetében hatályában fenntartotta, a Sláger esetében azonban a jogerős ítéletet megváltoztatta, a Sláger keresetét teljes egészében elutasította, tehát azt a részét is, amely szerint jogsértő volt a pályáztatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!