Belföld

2011.01.12. 13:11

Kiürítették a Zala Megyei Kórház egy részét szivárgó etilén-oxid miatt

Kiürítették a Zala Megyei Kórház egy részét, a zalaegerszegi intézmény második és harmadik szintjét a tűzoltók szerdán, mert etilén-oxid ömlött ki a diagnosztikai osztályon. Személyi sérülésről nem érkezett információ.

MTI

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az MTI-nek azt mondta: az épület érintett két emeletét a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei átszellőztették. A két szinten csak kórházi dolgozók tartózkodtak, őket elővigyázatosságból küldték ki az épületből.
Hozzátette, hogy az etilén-oxid - amelyet sterilizáláshoz használnak - egy palackból szivárgott, amit már a tűzoltók kiérkezése előtt elzártak.
A műszaki baleset délelőtt történt. Miután mérgező, robbanás- és tűzveszélyes gázról van szó, a kórház értesítette a katasztrófavédelmet.
A szakemberek a tűzoltókkal együtt gépi szellőztetéssel tisztították meg az épület levegőjét, és folyamatos méréseket végeztek, hogy a kiszivárgott etilén-oxid okozhat-e robbanásveszélyt. Kora délutánra a veszély teljesen elmúlt és 14 óra előtt nem sokkal visszatérhettek a dolgozók is az épületbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!