Belföld

2010.05.18. 17:51

Észak-Magyarországon több vonalon áll a vasúti forgalom

Észak-Magyarországon fennakadásokat okoznak az áradások a vasúti közlekedésben, ezért több vonalon is vonatpótló buszok közlekednek.

MTI

Észak-Magyarországon az áradások miatt több vonalon is vonatpótló buszok járnak. Az Ipoly áradása miatt Balassagyarmat és Drégelypalánk között a Vác-Balassagyarmat vonalon,Vámosgyörk és Jászapáti között a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon, Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között a Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon a vágányszakasz helyreállításáig, Sajóecseg-Szendrő között a Miskolc-Tornanádaska vonalon pedig kedd éjfélig nem közlekednek a vonatok.
Hatvan-Somoskőújfalu vonalon kedd éjfélig Hatvan és Pásztó között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Szerda hajnaltól csak Hatvan és Mátravidéki Erőmű között közlekednek a pótlóbuszok, a Mátrai Erőműtől Somoskőújfaluig újra járnak majd a vonatok.
A vasúttársaság közleménye szerint a dunántúli, valamint az elővárosi vonatközlekedésben javul a helyzet. Továbbra is sebességkorlátozás mellett, hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Budapest-Bicske, Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon. Rákos és Pécel között is újra megindult a közlekedés a délutáni órákban, de még jelentős késésekre kell számítaniuk Budapest-Hatvan vonalon utazóknak.
Itt korábban az okozott problémát, hogy az erős szélben fák dőltek a felső vezetékre, egy mozdony áramszedője pedig eltörött. Az időjárási viszonyok miatt bevezetett sebességkorlátozásokat az érintett területeken fokozatosan oldja fel a MÁV.
A Borsod Volán szerdán üzemkezdettől egész nap elfogadja a havi, félhavi, 30 napos bérleteket és vasúti arcképes igazolványokat több vonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!