Belföld

2010.03.01. 18:55

Vandál pusztítás, lopás a Heim Pál kórházban

FMH - Akár több millió forintos kárt okozhattak ismeretlen tettesek, akik vasárnap hajnalban loptak orvosi műszereket a budapesti Heim Pál Gyermekkórházból.

MTI

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese hétfőn azt mondta a vasárnap hajnali bűntényről: a VIII. kerületi rendőrség helyszíni szemlét tartott, és ismeretlen tettesek ellen jelenleg is nyomoz. Az anyagi kár megállapítása folyamatban van.
A www.napidoktor.hu elnevezésű honlap azt írta: a több millió forintos kárt okozó bűntett során technikai eszközök, számítógépek és kiszolgáló műszerek tűntek el, s a vandál pusztítás miatt az épületben is számottevő kár keletkezett.
A kórház főigazgatója, Harmat György a honlapnak elmondta: az egyébként is nehéz anyagi helyzetben levő kórházat az anyagi károk mellett érzékenyen érintette a vandalizmus, de a gyógyítás folyamatában és színvonalában a bűntény nem okoz változást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!