Belföld

2010.03.13. 09:52

Szabolcsban romlott a belvízhelyzet

FMH - Az elmúlt napokban lehullott csapadék miatt 7800 hektárra nőtt a belvízzel borított területek nagysága Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

MTI

Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-t arról tájékoztatta szombaton: a pénteki egész napos havazás, havas eső 3-7 milliméternyi csapadékot és 6-9 centiméteres hóvastagságot eredményezett a megyében. Emiatt Felső-Szabolcs két belvízvédelmi szakaszán másodfokú, míg az utóbbi térség másik részén és a Szamos-Krasznaközben elsőfokú belvízvédelmi készültséget tartanak fenn.     Bodnár Gáspár elmondta, hogy nyolc szivattyútelep több mint egymillió köbméternyi belvizet emelt át a befogadókba. Két vízgazdálkodási társulat területén még mindig másodfokú riasztás van érvényben, és összesen tíz szivattyútelep segítségével végeznek "vízkormányzási és kárelhárítási" munkát. A nyíregyházi vízügyi szervezet vezetőjének tájékoztatása szerint hat önkormányzat - másodfokú készültség mellett - tovább folytatja a belterületeken a szivattyúzást, és igyekszik eltávolítani a "vízfolyási akadályokat".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!