Belföld

2010.03.23. 16:49

Függetlenként indul, ezért megszűnt az edelényi polgármester Fidesz-tagsága

FMH - Megszűnt Molnár Oszkár országgyűlési képviselő, edelényi polgármester Fidesz-tagsága, mivel az országgyűlési választáson függetlenként indul. A párt alapszabálya szerint automatikusan megszűnik a tagsági viszonya annak, aki a pártjelölt esélyeit rontja - közölte az egyik hírportál.

MTI

A BorsodOnline Havasi Bertalanra, a Fidesz sajtófőnökére hivatkozva kedden közölte: Molnár Oszkár azért lett független jelölt, mert a Fidesz megvonta tőle bizalmát, és helyette a helyi kórház vezetőjét, Daher Pierre-t indítja az áprilisi választáson.
Molnár Oszkárt március 19-én független jelöltként regisztrálták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 8-as választókerületben, ezért döntött úgy a helyi alapszervezet, hogy a polgármester-képviselő tagsági viszonyát megszünteti - írta a BorsodOnline. A Fidesz alapszabálya szerint ugyanis kizárási javaslat nélkül megszűnik annak a tagsági viszonya, aki a választásokon előzetes egyeztetés és hozzájárulás nélkül bármely más szervezet képviseletében vagy függetlenként jelölteti magát a párt hivatalos jelöltjével szemben.
A polgármester a hírportálnak azt nyilatkozta, hogy mivel március 18-án felfüggesztette párttagságát, őt nem zárhatják ki. Hozzátette: fél év múlva a Fidesz-frakcióban fog ülni – ennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a függetlenként megválasztott politikus valamely képviselőcsoport tagja lehessen.Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke a BorsodOnlinnak azt mondta: Molnár Oszkár tagsági jogviszonya a Fidesz alapszabálya értelmében automatikusan megszűnt, így tehát annak sincs jelentősége, hogy felfüggesztette-e vagy sem a tagságát.
Edelényben öten indulnak a parlamenti választáson április 11-én: a jelenlegi képviselő, az MSZP-s Gúr Nándor, a jobbikos Miklós Árpád, a Fidesz-KDNP-s Daher Pierre, valamint két független, Molnár Oszkár és Horváth Aladár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!