Belföld

2010.03.09. 05:43

Bokros Lajos szerint korrupt az állam

Dunaújváros - Bokros Lajos, az MDF-SZDSZ miniszterelnök-jelöltje Skaliczky Andrea képviselőjelölt vendége volt hétfőn a városban.

Szigeti Sándor

Az MDF-SZDSZ miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: üres ígérgetéseknek tartja más pártok azon kijelentéseit, amelyek szerint az állam egymillió munkahelyet hoz létre:
- Ma éppen az állam a legfőbb korlátja a munkahely-teremtésnek. Nem állami kenyéren tengődő vállalkozásokra, hanem önerőből megvalósuló beruházásokra van szükség. A magyar állam ugyanis korszerűtlen, túlméretezett, elnyomja és torzítja a piacot. Túl sok jövedelmet von el, amelyért túlságosan drágán és gyakran korrupt módon nyújt szolgáltatásokat. Az MDF-SZDSZ pártszövetség nem délibábos elképzelések felrajzolására, hanem a helyzet kendőzetlen feltárására tesz ígéretet - jelentette ki Bokros Lajos. A miniszterelnök-jelölt hozzátette: szélesíteni kell az adózók körét, hiszen az nem állapot, hogy a munkaképes lakosság alig több mint ötven százalékának van bejelentett, vagyis adóköteles munkahelye. Az európai uniós átlag ezzel szemben hatvanhat százalék. Ez kell legyen a cél itthon is.
Viniczai Tibor, az MDF alelnöke és székesfehérvári képviselőjelöltje aláhúzta: az MDF-SZDSZ megvalósítható, szélsőségektől mentes programot kínál, és a demokratikus közepet képviseli.
Mind Bokros, mind pedig Viniczai a választók figyelmébe ajánlotta Skaliczky Andreát, hangsúlyozva: jól ismert, egyben olyan jelöltről van szó, aki letette már névjegyét, és sokat tett a városért, a megyéért és az országért. Skaliczky bejelentette: összegyűjtötte a kellő számú ajánlószelvényt.

Ezek is érdekelhetik