Belföld

2010.02.16. 17:20

Házkutatást tartottak a nemzetvédelmi egyetemen

Befolyással üzérkedés gyanúja miatt tartott kedden több helyen házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya, többek között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori helyiségeiben.

MTI

A hirado.hu értesülése szerint Szabó János rektor egy kitalált történettel próbált meg rávenni egy nemzetközi csomagküldő céget, hogy az általa javasolt biztonsági szolgálattal kössön szerződést.
A portál úgy tudja: a rektor azzal a kitalált történettel kereste meg a céget, hogy "a rendőrség nyomoz ellenük, mert egyes alkalmazottaik fegyvereket és kábítószert is szállítanak, de ő el tudja intézni, hogy a cég ebbe ne bukjon bele".
Előzőleg a Honvédelmi Minisztérium (HM) azt közölte az MTI-vel, hogy az ügy nincs összefüggésben sem az egyetemmel, sem a HM-mel, továbbá a minisztérium cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint a felsőoktatási intézményben folytatott házkutatás összefüggésben lenne a BKV-nál folyó nyomozással, felújítási vagy ingatlanértékesítéssel. A házkutatás kapcsán senkit nem vettek őrizetbe a Honvédelmi Minisztériumban - közölte a tárca.
Az NNI közlése szerint az eljárás sikerességének érdekében az ügyről mást egyelőre nem hoznak nyilvánosságra.
A nemzetvédelmi egyetem központi épületének bejárata elé autóbuszok és teherautók sorakoztak fel, amelyek eltakarták a bejáratot; majd terepszínű katonai ruhát viselő emberek fekete színű fóliából mintegy 4 méter magasságban paravánt emeltek, hogy így takarják el a fotósok és operatőrök elől az egyetem főbejáratát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!