Belföld

2010.01.13. 11:32

Fiatal rablóbandát füleltek le Budapesten

Egy fővárosi rablóbanda garázdálkodása ért véget a napokban, akció közben kapták el őket. A 15, 16 és 17 éves fiúkból álló csoport iskolásokat támadott meg, tavaly egy 22 éves fiatalembert hátba is szúrtak.

MTI

Iskolásokat megtámadó rablóbandát fogott el a rendőrség; az elkövetők tavaly decemberben egy felnőttet rablás közben életveszélyesen megsebesítettek - közölte Fülöp Valter, a XII. kerületi rendőrkapitányság vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
A banda a fővárosban tevékenykedett, tucatnyi rablást hajtott végre. Főként iskolák közelében támadtak meg gyerekeket, akiknek erőszakkal vagy fenyegetéssel elvették a pénzét, a telefonját és más értékeit.
A kapitányságvezető tájékoztatása szerint a 15, 16 és 17 éves fiúkból álló csoport tavaly december 15-én egy 22 éves fiatalembert is megtámadott a fővárosban. Az őrizetbe vett elkövetők közül a legfiatalabb, 15 éves fiú egy késsel hátha szúrta a férfit, aki májsérülései miatt életveszélyes állapotban került kórházba.
A három fiatalt kedden fogták el, miután a rendőrség által már több napja figyelt óbudai Szentlélek téren egy késsel kiraboltak egy iskolást; a diák pénzét elvették, majd a mobiltelefonját akarták megszerezni. Fülöp Valter közlése szerint a bűncselekményt a civil ruhás nyomozók szeme láttára követték el. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
A kisiskolásokat a rendőrség arra figyelmeztette, hogy csoportosan közlekedjenek, értékeikkel ne hivalkodjanak, és ha erősebb fiatalok állják körbe őket, ne tanúsítsanak ellenállást. Ha lehetőségük van erre, kérjenek segítséget vagy szaladjanak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!