Belföld

2009.12.02. 17:21

H1N1: szervi elégtelenség vezetett a zalai férfi halálához

FMH - A hétfőn elhunyt zalaegerszegi fiatalembernél kétoldali tüdőgyulladást és több szervi elégtelenséget okozott a H1N1-fertőzés. A család szerint a beteg korábban egészséges volt.

MTI

A Zala Megyei Kórház intenzív osztályát vezető főorvos, Kránicz Katalin elmondta: a család tájékoztatása szerint a 24 éves férfinak nem volt krónikus betegsége, korábban egészséges volt. Tervezte, hogy beoltatja magát az influenza ellen, de erre már nem kerülhetett sor.
A 24 éves férfi halálesetéről kedden adott tájékoztatást az ÁNTSZ.
Kránicz Katalin az előzményekről szólva arról számolt be, hogy a fiatal tíz napot töltött az intenzív osztályon, ahová kétoldali tüdőgyulladással került be. Már ellátása során kimutatták szervezetében a H1N1 vírus jelenlétét, és időközben lélegeztetőgépre is kellett kapcsolni.
Az intenzív osztályra kerülése után nagyon hamar több szervi elégtelenség lépett fel. Végül közvetlenül ezek a problémák vezettek a halálához, így egyebek mellett tüdejének és veséjének leállása, ami összefüggésbe hozható a vírusfertőzéssel - tette hozzá a főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!