Belföld

2009.10.23. 08:02

Kötélkordonok között felvonták a zászlót a Kossuth téren

Katonai tiszteletadás mellett, a Himnusz hangjaira vonták fel a Magyar Köztársaság lobogóját az Országház előtti Kossuth Lajos téren pénteken, az 1956-os forradalom és szabadságharc 53., illetve a Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulóján.

feol.hu

Az ünnepélyes zászlófelvonás előtt Sólyom László államfő ellépdelt a díszszázad előtt.
Az ünnepségen az államfő mellett részt vett Bajnai Gordon miniszterelnök, Katona Béla, az Országgyűlés elnöke, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke és Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.
A meghívottak között sok politikus, közéleti személyiség volt látható, és jelen voltak a diplomáciai testület képviselői is.
A Kossuth Lajos teret és a Vértanúk terét a rendőrség kötélkordonokkal teljesen lezárta. A területre csak a meghívott vendégek és az akkreditált újságírók mehettek be. Az érdeklődőket a Garbaldi utca és a Nádor utca kereszteződéséhez irányították, illetve az Alkotmány utcába juthattak be beléptetőkapun át.
A zászlófelvonás után néhányan bekiabáltak, a kormányt és a szocialistákat szidalmazva.    

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!