Belföld

2009.10.07. 04:45

Egy államtitkár ÁNTSZ-tájékoztatón reklámozza magát

Oláh Lajos (MSZP), a közlekedési tárca államtitkára az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) új típusú influenza elleni tájékoztató plakátjait használta fel saját maga reklámozására - írja a Magyar Nemzet szerdai száma a Gondola internetes hírportál nyomán.

feol.hu

Az ÁNTSZ-es szórólaphoz mellékelve olvasható Oláh rövid levele, amelyben azt írja: az MSZP megyei országgyűlési képviselőjeként kötelességének érzi tájékoztatni a "kedves Hajdú-Bihariakat" az új influenzával kapcsolatos tudnivalókról.
Az ÁNTSZ sajtóosztályán arra a kérdésre, hogy miért kampányol közösen egy állami cég egy parlamenti politikussal, azt válaszolták: a hivatalos plakátjaikon és tájékoztató füzeteiken, amelyek egyébként az interneten is olvashatók, egyetlen politikus sem szerepel, és nincs tudomásuk arról, hogy bárki politikai vagy kampánycélokra használta volna fel a kiadványaikat.
A közlekedési tárca a lap megkeresésére úgy reagált: az említett plakátok az internetről letölthetők, felhasználhatók, és éppen azzal a céllal készültek, hogy a bennük foglalt tanácsok a lakosság minél szélesebb köréhez eljussanak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!