Belföld

2009.05.14. 14:00

RTL-, TV2-díjcsökkentés - Emelést javasol egy ORTT-tag

Budapest - A két országos kereskedelmi televízió koncessziós díjának emelését javasolta, csökkentés helyett, csütörtökön benyújtott indítványában a médiahatóság egyik tagja.

feol.hu

Az RTL Klubot és a TV2-t működtető társaság is "nagyon komoly nyereséggel" működik - indokolta a tízszázalékos emelést tartalmazó javaslatot az MTI-nek nyilatkozva az Országos Rádió és Televízió Testületbe (ORTT) a Kereszténydemokrata Néppárt által (KDNP) delegált Tirts Tamás.
Eddig két, a témához kapcsolódó felvetéssel foglalkozott az ORTT: az egyik szerint megfeleznék az évente 1,8-1,9 milliárd forintra rúgó díjat, a másik alapján viszont a nettó árbevétel 3,5 százalékában állapítanák meg azokat.
Ez az RTL Klub esetében évi egy és negyed milliárd, a TV2-ében 930 millió forint körüli összeget jelentene. A csökkentés ellen korábban tiltakozott a médiahatóság elnöke, Fidesz és KDNP által delegált tagja, valamint a két - az összegből közvetlenül részesülő - közszolgálati televízió vezetése is.
A múlt héten azért nem határozhattak a kérdésben, mert Majtényi László ORTT-elnök nem bocsátotta szavazásra azt, két napja pedig határozatképtelen volt a testület; a két kereskedelmi csatornának május 30-ig kell átutalnia a következő egy évre vonatkozó díjat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!