Bakonycsernye

2015.09.18. 14:18

Hogy ne csússzon a part - Átadták a támfalat Bakonycsernyén

Bakonycsernye - A közművek és több lakóingatlan védelmét szolgálja az a támfal, amelynek műszaki átadása pénteken történt meg.

B. Kiss László

Huszonöt méter hosszú, 3,5-4 méter magas az a vasbetonból készült támfal, amely Bakonycsernyén, a Deák utcában készült el, és amelynek pénteken az önkormányzati képviselőtestület tagjainak jelenlétében tartották a műszaki átadását.

Miután megcsúszott a löszből levő partfal, vis major pályázaton nyert pénzt az önkormányzat a támfal megépítésére tudtuk meg Turi Balázs polgármestertől. A rendkívül masszív építménynek két és fél méter széles alapja van, az építés költsége megközelítőleg 13 millió forint volt. Az önkormányzati önrész eme összeg tíz százalékát teszi teszi ki.

A támfal műszaki átadásán több képviselő is jelen volt. A képen jobbról a második Turi Balázs Fotó: B. Kiss László

A támfal öt lakóingatlant véd meg közvetlenül a földcsuszamlástól, és az utca ezen szakaszán húzúdó közművek is biztonságba kerültek. A munkálatokat helyi vállalkozás végezte, így úgymond helyben marad a beruházás költségét kitevő összeg.

Turi Balázs arról is beszámolt lapunknak, hogy az idei évben összesen 18 millió forintot költött teljes egészében saját erőből Bakonycsernye önkormányzata járdaépítésre. A gazdasági programben kiemelt helyen szerepel a járdaépítés, melyet jövőre is folytatni kívánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!