Alsószentiván

2017.01.05. 16:48

Időközi választás

Alsószentiván - Időközi polgármester-választást tartanak január 15-én a dél-mezőföldi településen.

V. Varga József

A polgármesteri tisztségért ketten szállnak ringbe: Husvéth Imre és Berényi Béla.Amint már korábban beszámoltunk róla, a múlt év szeptemberében elhunyt Nagy Lajos, a település polgármestere. A helyi választási bizottság 2016 októberében megtartott ülésén az időközi polgármester-választás időpontját január 15-ére tűzte ki, és a választási határidőket, határnapokat is meghatározta.

Kiss Attilától, a választási bizottság elnökétől és Csalovszkiné Mezei Zsuzsanna jegyzőtől, a választási iroda vezetőjétől megtudtuk, hogy a törvényes határidőig két polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba, és a helyi választási bizottság a múlt év decemberi ülésén kisorsolta a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét.

Ezek szerint a szavazólapon a két jelölt a következő sorrendben szerepel majd: 1. Husvéth Imre (független), 2. Berényi Béla (Munkáspárt). A választási kampányidőszak január 15-én 19 óráig tart, a szavazóhelyiségben január 15-én, vasárnap 6 órától 19 óráig lehet szavazni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!