Jó hír

2023.12.23. 19:00

Reményteljes a fejlődése a sérült vidrának a Sóstó Vadvédelmi Központban (videó)

Állapota sokat javult az autóbalesetet szenvedett vidrának, csak úgy falja az apróhalat.

Hajdú Marianna

A vidra - egy gyönyörű, négy kilogrammos példány - súlyos sérülésekkel érkezett a központba: lapockatöréssel és koponyasérüléssel, de szerencsére belső szervei épen maradtak. A helyzet komoly volt, de a szakemberek reménykedtek a gyógyulásban.

A központ személyzete, akik már számos hasonló esettel megbírkóztak, azonnal hozzáláttak a vidra állapotának stabilizálásához. Az intenzív kezelés megtette hatását, és bár a helyzet még mindig nem tökéletes,, a közelmúltban érkezett hírek bizakodásra adnak okot.
A központ közösségi oldalán tett legutóbbi beszámolója szerint a vidra állapota javulóban van. A gondos kezelések és a folyamatos figyelem eredményeként már jobban van, bár szeme még bevérzett az elszenvedett traumától. Különleges szemcseppel ápolják, és a gyógyulását elősegítendő sok pihenőidőt és tápláló étrendet kap.
A központ munkatársai és a kis állat gondozói bíznak benne, hogy a vidra hamarosan teljesen felgyógyul, és újra visszatérhet természetes élőhelyére. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!