Frissen Fejérből

2021.12.28. 16:07

Tank, az FBI kutyája is betette mancsát Fehérvárra

A városunkban forgatott filmek közé tartozott az idén az amerikai CBS (Columbia Broadcasting System) televíziós csatorna „FBI: International” című filmsorozata. A filmszéria négylábú szereplője Tank, Scott Forrester ügynök ­kutyája.

Tóth Sándor

Luke Kleintank és Heida Reed között Tank, a snaucer kutya Székesfehérváron, a sorozat egyik epizódjában

Forrás: CBS

Mint arról korábban hírt adtunk, több magyarországi helyszínen forgatták a népszerűvé vált sorozat egyes epizódjait az amerikai filmesek. Az ősszel felvett, majd az ezt követően bemutatott filmrészek – amelyekben jól felismerhetők a székesfehérvári, főként belvárosi helyszínek – még decemberben is a tévés társaság műsorában szere­peltek. 

A fikciós történetek nem egy esetben valós alapsztorikra épülnek. Olyan bűntényekből merítettek az epizódok alkotói, amelyek az utóbbi években szerepeltek az amerikai és a világsajtó hasábjain. Főszerepben azokkal az elitügynökökkel, akik az FBI nemzetközi részlegében dolgoznak. 

A filmbeli FBI gyorsreagáló egységet a Magyarországra kihelyezett európai műveleti központból Scott Forrester különleges ügynök irányítja. A karakteres figura mellett (alakítója a Dr. Csont sorozatból is ismert színész, Luke Kleintank) hamar feltűnt a nézőknek az ügynök kutyája: Tank, a hatalmas, tekintélyt parancsoló eb a sorozat közönségkedvencévé vált. Ezért is élénk érdeklődés kíséri a nézők részéről. Igyekeznek minél többet megtudni róla. Sokakat érdekel, hogy az energikus és okos, fekete eb milyen fajta, hogy került a filmbe. 

A filmbeli szerepén kívüli valós életében Green (Zöld) hívónévre hallgató kedvenc – bár nem derül ki, hogy egy fekete kutyát miért neveznek Zöldnek – fajtája szerint óriás snaucer. Kiképzett, nyugdíjas védő- és holttestkereső szolgálati kutya, birtokolja mindazokat az előnyöket, ami jellemző fajtársaira: temperamentumos, éber, eszes, erős, gyors és nem ijedős, hűséges a gazdájához és az FBI International Fly Teamhez, az FBI Nemzetközi Repülőcsoportjának tagjaihoz. Forrester ügynök parancsainak teljesítője, ehhez pedig nem kell mást csinálni, csak egy szót szólni neki, és máris átveszi a rábízott fel­adat irányítását. 

A nagy, szőrös karakter nem véletlenül került be a filmbe, az akciódús sorozat nézettségét is megemelve. A csoport titkos fegyvere, és az első olyan állat, amely a CBS FBI-franchise-ban rendszeresen szerepel egy sorozatban. „Úgy gondoltuk, jó móka lenne, ha Forresternek lenne egy olyan kutyája, amelynek van egy kis múltja az FBI-nál. És ez egyedülálló. Dick (Dick Wolf Emmy-díjas ügyvezető producer) olvasta egy cikkben, hogy a snaucerek Európában rendőrök által kiképzett kutyák, szóval ez volt a kiindulópont” – fogalmazta meg pontosan Derek Haas showrunner, hogyan került Tank a filmbe. 

Tanknak jelentős követői tábora van. A filmsorozat sok rajongója tweeteli az FBI: International epizódjait, és Tank mindig a legtöbbet emlegetett szereplő. Kedvelői sokszor nem tudják visszatartani izgalmukat, úgy gondolják, hogy Tank a fő ok, amiért meg kell nézni a sorozat újabb részeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!