Vörösiszap

2010.11.24. 16:08

Sószobát alakítanának ki

Székesfehérvár - Várjuk a pénzbeli felajánlásokat számlaszámunkra: OTP Bank 11736006-20282316. A közlemény rovatba az adomány szót kérjük feltüntetni.

Zsigó Ferenc

SÓSZOBA A devecseri óvodába járó gyerekek leggyakoribb betegségei a léguti fertőzések. A vörösiszap katasztrófa következtében a levegőbe került szálló por koncentrátuma több helyütt a mai napig meghaladja az egészségügyi határértéket. A gyermekek egészségének megőrzése érdekében, a későbbi asztmás és léguti megbetegedések megelőzésére terápiás célú sószobát szeretnének létrehozni, mondta Szabóné Bakos Katalin,  devecseri óvodavezető. Kérik, hogy aki pénzadománnyal támogatná a sószoba építését, kialakítását adományát küldje a következő címre: Vackor az óvodáért Alapítvány, Devecser számlaszám: OTP 11748090-20005162, a közleményrovatba kérik beírni: Sószoba. A gyűjtési akciót támogatja a Magyar Mikulásszolgálat is, amelynek a budapesti Kristálysó Barlangban december 1-jén nyíló Mikulás Rezidencia kapunyitó rendezvényén a devecseri óvodásokat látja vendégül az Öko Mikulás.

KONCERT A székesfehérvári Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola nagytermében november 29-én, 18 órakor jótékonysági hangversenyt rendeznek a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak, károsultjainak javára. Uccellini, Telemann, Haydn, Pergolesi művei hangzanak el. Fellépnek a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének  hallgatói. A vörösiszap katasztrófa károsultjait segíti az az ünnepi kórushangverseny is, amelyt a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet aulájában tartanak november 27-én, 18 órakor. A dunaújvárosi és dunaföldvári kórusok mellett fellép a fehérvári Teleki Blanka gimnázium Vegyes kara is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!