Videoton

2014.03.09. 19:48

Pakson sem nyert a Videoton

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Videoton FC a kiesés ellen küzdő Paks otthonában izgalmas, de korántsem színvonalas mérkőzésen újabb pontokat veszített. Ezzel esélyei csökkentek a bajnoki cím megszerzésére, bár még közel sem dőlt el, annak ellenére, hogy hátránya a tabella élén álló Debrecennel szemben hat pontra nőtt.

Káldor András

MVM Paksi FC – Videoton FC 2-2 (1-1)

Paks, 1800 néző

Vezette: Fábián (Berettyán, L. Tóth)

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger (Fiola, 68.) , Horváth G., Szabó J. - Kecskés T., Windecker - Bartha, Tóth B. (Kiss T., 83) Délczeg (Lázok, 71.) - Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél

Videoton: Calatayud - Brachi, P. Vinícius, Caneira, Mamadu - Vitor Gomes, Nildo Nikolics N, 60.) – Gyurcsó (F. Oliveira, 86.), Sándor Gy., Haraszti (Álvarez, 72.) - Zé Luis. Vezetőedző: José Gomes

Sárga lap: Bartha, Horváth G., Lázok ill. P. Vinicius, Caneira, Haraszti, Mamadu,

A fehérváriak november 8-án örülhettek legutóbb bajnoki győzelemnek a Mezőkövesd ellen (1-0), míg a paksiaknak ennél is rosszabb volt a statisztikájuk, ők szeptember 13-án a Kaposvárt győzték le 2-0-ra utoljára.

Az első félidő alapján nem biztos, hogy mindenki eltalálta volna, hogy melyik csapat állt a tabella 2., illetve a 15. helyén. Az első félidő nagyjából kiegyenlített játékot, helyenként fehérvári fölényt hozott, de a játék színvonala meglehetősen alacsonynak bizonyult. Rengeteg volt a technikai hiba, a pontatlanság. Igen gyakran a tisztán felhozott labdákat is eladogatták a felek, két-három méterre álló társuknak sem tudtak pontosan passzolni. Aztán két szabadrúgásból született a félidő két találta, igazságos elosztásban. Előbb a 23. percben jobb oldalról végezte el ezt Haraszti Zsolt, és 26 méterről, jobbal kitűnően találta el a labdát, amely a bal alsó saroknál éppen Csernyánszki Norbert előtt pattant meg, aki ezt ugyan könnyedén foghatta volna, de belepkézte 0-1. A volt paksi középpályást régen ünnepelték, de találata igencsak borzolta a hazai szurkolók idegeit.

„Mindenki arra készült, hogy beadom, de szerencsére jól döntöttem, amikor rálőttem.” Kétségtelen, hogy a gól után nem volt benne a meccsben az egyenlítés, de a 35. percben Heffler Tibor 20 méteres szabadrúgását mintha zsinóron húzták volna, úgy akadt be a jobb felső sarokba, Juan Calatayud mozdulni sem tudott rá. A szünet után a vendéglátók eszméltek előbb, a 49. percben Délczeg becselezte magát a 16-os alapvonalához, majd megforgatta Álvaro Brachit, balról belőtte a labdát, amely Marco Caneira fejéről a jobb sarokba pattant. 2-1. A folytatás leginkább a szabálytalanságokról, a játék tördeléséről szólt. A fehérváriak a 78. percben aztán nagy nehezen egyenlítettek, Zé Luis szépen fejelte le a labdát az érkező Nikolics Nemanja elé, aki jobbra sodródva, kicselezte a kapust, és a kapuba bombázott az ötös sarkáról. 2-2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!