11°
10°

Gyötrelmes küzdelem, de a lényeg a győzelem – A Videoton FC rangadót nyert és előzött a tabellán

A Magyar Kupából szerdán kiesett Videoton FC a Szombathelyi Swietelsky Haladás legyőzésével vigasztalódott az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 23. fordulójában.

Maradt némi tüske játékosban, edzőben, szurkolóban egyaránt. A hét közepén úgy kellett búcsúznia a Videoton FC-nek a Magyar Kupa idei sorozatától, hogy a Ferencváros elleni felcsúti visszavágón mintha nem mérlegelt volna ugyanazzal a mércével a jelenleg legelismertebb magyar játékvezető, Kassai Viktor. Akadtak tévedései, melyek közrejátszhattak a Vidi kiesésében, így a fehérvári drukkerek már a bíróküldésben is leltek némi örömet a Haladás elleni bajnoki előtt.

„Vad II vezeti, akkor a döntetlenre jók leszünk” – szólt cinikusan egy fehérvári szurkoló a Pancho Arénában. A piros-kékeknek a döntetlen semmiképpen sem jelenthetett üdvösséget, hiszen a tabella ötödik helyén álló Videoton otthon, azaz Felcsúton akarta tartani mindhárom pontot, mert csak ezzel előzhetett. A szombathelyiek tartalékos csapattal vették fel a küzdelmet, de Horváth Ferenc is alapos rotációval próbálta pörgetni együttesét. Kovácsik első NB I-es meccsén védte a Vidi kapuját, a center most Tischler volt, Oliveira pedig mögötte, középen játszott. Nem is rosszul. Éppen a portugál tett sokat a vezetés megszerzéséért a 10. percben. Haraszti a 16-os vonalánál helyezkedő Oliveirához gurította a Vidi első szögletét, a Haladás védelem teljes blokkja mellett a kapu felé iramodott a fehérvári 16-os, majd jobbal keményen 10 méterről lőtt, amibe Simon Ádám még beleért, s a labda a kapu jobb oldalába vágódott, 1-0.

A találat után is a fehérváriak domináltak, Pátkai jó labdákkal kínálta Tischlert, amikkel a Puskásból télen érkezett támadó nem igen tudott mit kezdeni. Juhásznak a gólvonal előtt kellett javítania Kovácsik hibáját, Király Gábornak pedig Nego kísérleténél kellett nagyot nyújtóznia, majd Haraszti ügyetlenkedett el egy ígéretes lehetőséget a kaputól 5 méterre. Fordulás után a Haladás volt aktívabb, s egy szöglet nyomán közel volt a gólszerzéshez, a Nego lábáról lepattanó labda szinte súrolta a kapufát. A 65. percben már eredményesek voltak a zöld-fehérek. Labdát vesztett a szombathelyi térfélen a Videoton, Ugrai robogott el a bal oldalon, centerezett, Popin pedig három méterről a léc alá lőtt, 1-1. Alig telt el öt perc s a semmiből újra vezetett a Vidi: egy bedobás után Popin kezezett, s a büntetőt a csereként beállt Feczesin jobbal a bal sarokba lőtte, 2-1. A gólváltás után felpörgött a játék, Batarelo például 25 méterről a keresztlécet zörgette meg. A háló azonban már nem rezdült, nyert a Vidi. – Furcsa volt újra egyenlő feltételek mellett játszani – kezdte értékelését Horváth Ferenc, vezetőedző.

– Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, jobban játszottunk és a lehetőségeink is megvoltak. A második félidőben aztán kicsit hátrébb toltuk a védekezésünket, ami nem volt megbeszélve. Ahogy ezt sikerült feltolni a középső zónába, már nem volt probléma. A kupakiesés után nagyon csalódott volt mindenki, úgyhogy az edzéseken megpróbáltuk kihozni a srácokat ebből az állapotból és az első félidő azt mutatta, hogy sikerült is. Utána elhittük, hogy ennyi elég lesz, de a Haladás annál jobb csapat, hogy ilyen könnyen megadja magát. Volt azonban a csapatban tartalék, és ennek három pont lett a vége. Jó lenne már egy olyan meccset játszani, amikor jönnek a gólok egymás után, s nem kell az edzőnek plasztikai sebész után nyúlnia állandóan – fogalmazott a tréner.

Videoton FC–Swietelsky-Haladás 2-1 (1-0)

Felcsút, 1298 néző. Vezette: Vad II István

Videoton FC: Kovácsik 6 – Nego 6, Juhász 6, Vinicius 5, Stopira 5 – Simon Á. 6, Pátkai 6 – Haraszti 4 (Sejben 5, 66.), Oliveira 6, Suljic 4 (Pölöskei, 82.) – Tischler 4 (Feczesin 6, 66.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Haladás: Király 6 – Gaál B. 5, Schimmer 6, Jánvári 5 (Batarelo 6, 40.), Bosnjak 6 – Kovács L. 5, Iszlai 6 – Medgyes 5, Williams 5 (Halmosi, 81.), Ugrai 5 – Popin 5 (Martinez, 72.). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Gól: Simon Á. (10.), Feczesin (71. tizenegyesből) illetve Popin (65.) Sárga lap: Oliveira (62.) illetve Iszlai (13.), Kovács L. (26.), Gaál B. (73.)


Legolvasottabb

1
Párizstól Fehérvárig futottak – Hatalmas tömeg fogadta a hazatérő telekiseket
2
Három autó ütközött össze Söréd és Magyaralmás között
3
Árokba borult egy autó a 63-ason
4
Halálos vonatgázolás Gárdonyban (frissítve!)
5
Fának hajtott egy személyautó Pákozd és Sukoró között
Forma-1 – Egyesült Államok Nagydíja
Hamilton nyert, világbajnok a Mercedes
időjárás / 1 órája
Hétfőn marad a hideg és az eső
Az ország több részében is nagy mennyiségű esőre kell számítani. A hőmérséklet 10 fok körül alakul.
Gyász
/"Küzdöttél, de már nem lehet, a csönd ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *KÁLMÁN JÓZSEFNÉ * *született Horváth Erzsébet* fáradhatatlannak tűnő, drága jó szíve, életének 88. évében örökre megpihent. Temetése 2017. október 26-án, csütörtökön 14 órakor lesz a Béla úti temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban együttérzéssel osztoznak. A gyászoló család
/"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül, szívetekben tovább élhetek."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *TÓTH SÁNDORNÉ* *gyúrói lakos* életének 79. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2017. október 25-én 16 órakor a gyúrói evangélikus temetőben lesz. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk, *özv. BALOGH JÓZSEFNÉ szül. Jankovics Lídia* szíve, türelemmel viselt hosszú betegség után, életének 84. évében megpihent. Temetése 2017. október 25-én, szerdán 16 órakor lesz az abai református temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a temetésen részt vesznek és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *SZABÓ TIBOR* *ny. mk. alez.* 67 éves korában elhunyt. Temetése - katonai tiszteletadás mellett - 2017. október 25-én 13.30-kor a székesfehérvári Béla úti temetőben lesz. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
nagy váltás / 2 órája
Usain Bolt komolyan gondolja, hogy futballista lesz
1956 / 3 órája
Kövér László, a Parlament elnöke Martonvásáron emlékezett a helyiekkel
Zsohár Melinda
Nemzeti ünnep / 4 órája
Szabadságvágyról, hazaszeretetről szóltak a megemlékezéseken
Magyar labdarúgó-válogatott / 5 órája
Trapattoni szívesen lenne magyar kapitány
összeveszett valakivel / 5 órája
Túszokat ejtett egy fegyveres egy angliai szabadidőközpontban
orosz disznóhúsexport / 6 órája
Nevessen Ön is Vladimir Putyinnal!