Videoton

2015.03.07. 19:50

A Nyíregyháza sokáig jól zárt, ám a Videoton FC végül felőrölte ellenfelét

Székesfehérvár - Feltörte a nyíregyházi reteszt és magabiztosan nyert a Videoton FC labdarúgó-csapata hazai pályán az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Bobory Balázs

Videoton FC–Nyíregyháza Spartacus 3:0 (1:0)

Székesfehérvár, 2369 néző. Vezette: Németh Á. (Király, Theodoros).

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Trebotic (Simon Á., 77.), Sándor – Gyurcsó (Álvarez, 64.), Kovács I. (Feczesin, 80.), Oliveira – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Nyíregyháza: Balogh J. – Kosztics (Pákolicz, 73.), Rubus, Kovacevic, Szokol, Bos-njak – Rezes (Abdouraman, (64.), Arziani, Zofcák, Pekár (Seydi, 46.) – Halenár. Vezetőedző: Mátyus János.

Kovács Istvánra mindig nagyon figyeltek a nyíregyházi védők, kapott néhány rúgást a karmester. Fotó: Molnár Artúr

A négy tavaszi hazai bajnokiból az elsőt szombat este játszotta a Videoton FC, a Nyíregyháza látogatott a Sóstói Stadionba. Az a Nyíregyháza, amely alaposan kicserélődött télen, Mátyus János vezető-edző a saját arcára formálhatta az alakulatot, rengeteg új játékos érkezett a Szparihoz, amely első két idei bajnokiján négy pontot szerzett.

Joan Carrillo, a Vidi mestere legerősebb összeállításában küldhette pályára a csapatát, Mátyus János pedig a védekezést tarthatta a legfontosabbnak, hiszen öt védője elé négy középpályást rendelt, és mindössze egyetlen támadót, a korábbi szlovák válogatott Juraj Halenárt hagyta elöl.

Ezek után nem is lepődhettünk meg a játék képén.

A Nyíregyháza visszaállt saját tizenhatosa elé, két vonalban, a területeket lezárva, nagyon sűrűen védekezett, a Vidi pedig megpróbált a széleken ellenfele mögé kerülni, több-kevesebb sikerrel. Amikor eljutottak beadásig a piros-kékek, csak ritkán sikerült megtalálni az érkezőket. Azért akadt erre is példa, a 13. percben például Gyurcsó ment el jobb szélen, beadása után Oliveira ötméteres fejesét a kapu jobb oldala elől ütötte szögletre Balogh János.

Ilyen helyzetben türelmesnek kellett lenniük a fehérváriaknak, főleg azért, mert egyszer-egyszer azért a vendégek is meglódultak kontrából, akadt is helyzete a Nyíregyházának, ám Kosztics pontos beadását Rezes közelről nem találta el fejjel jól.

Feltűnő volt, hogy bármikor lendületbe jött volna egy hazai játékos, a vendégek valamilyen módon megállították. Németh Ádám aztán elkezdte meglapozni a nyírségieket, aminek később jelentősége is lett.

No meg annak még, hogy a félidő utolsó percében egy pontrúgás után vezetést szerzett a Videoton: Gyurcsó a jobb oldalról tekert középre egy szabadrúgást, Vinícius 7 méterről belecsúsztatott a labdába, amely a hosszú sarokba hullt, 1:0. Ezután lehetett abban bízni, hogy a vendég csapat feladja defenzív stílusát, és nagyobb területe lesz a szünet után a Vidinek.

A fordulás után kiderült, a Nyíregyházának esze ágába sincs nyílt sisakos futballt játszani, továbbra is visszazártak a vendégek. Azonban a Videoton is gyorsabban, pontosabban futballozott, jöttek is az újabb vendégfaultok, aztán Arziani az 59. percben megkapta második sárga lapját, miután hátulról felrúgta Kovácsot.

Innentől már nem lehetett vita, ráadásul Joan Carrillo jól nyúlt bele a mérkőzésbe, amikor Arturo Álvarezt a pályára küldte, ugyanis a salvadori válogatott nem sokkal a pályára lépése után, a 70. percben nagyszerű gólt rúgott. A szélső kiválóan kényszerítőzött Nikoliccsal, majd jobbról befelé a bal lábára cselezett és Balogh lábai között a hálóba lőtt, 2:0. A 77. perc újabb nyíregyházi hibát hozott, a kaputól távolodó labdára Oliveira és Szokol indult el, utóbbi becsúszott, de a fehérvári játékost találta el, jöhetett a tizenegyes, amelyet Nikolics értékesített, 3:0.

A Fehérvár magabiztosan győzött és tartja előnyét a tabellán. A jövő héten rangadó következik a bajnokságban, a piros-kékek a második helyezett MTK-hoz utaznak, a szombati győzelem adhat muníciót ahhoz, hogy siker szülessen a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!