Videoton

2014.07.28. 19:40

A Vidi klubigazgatója válaszolt

Székesfehérvár - A Videoton FC NB I-es labdarúgó csapatának klubigazgatója online Facebook-chat keretében válaszolt a szurkolók szakmai munkát érintő kérdéseire.

Ferencz Balázs

A Videoton FC Facebook-oldalán nyitott lehetőséget a csapat szurkolóinak arra, hogy élőben beszélgethessenek a Vidi klubigazgatójával, Burcsa Győzővel. A legérdekesebb kérdésekből, no és persze a válaszokból válogattunk néhányat, melyek között kiderült, hogy a korábbi 11-szeres válogatott csatárt, Feczesin Róbertet szerződtették a piros-kékek. A klubigazgató megjegyezte, hogy van még egy kiszemelt támadó, akit feltétlenül le szeretne igazolni a Videoton csapata.

A célkitűzést, és a klub játékos-politikáját firtató kérdésre Burcsa Győző ekként válaszolt: „A célkitűzésünk az első három hely valamelyikének megszerzése. Az átigazolásokkal kapcsolatban, a helyzetünk annyiból nehéz, hogy nagyon bő keretünk volt. Ehhez a bő kerethez kellett igazolni – mondta Burcsa Győző. – Többségében magyar játékosokat igazoltunk: Feczesin, Simon, Horváth valamint visszatért Nagy és Fejes is. Nemzetközi szinten minőséginek számító játékos magyar klub számára megfizethetetlen. Az edzőmeccsek a vezetőedző hatáskörébe tartoznak, a nyári programot is Joan Carrillo állította össze. A legfontosabb feladatunk az volt, hogy az előző szezonban önbizalmukat és kondíciójukat vesztett játékosokat újra a korábbi szintre hozzuk, és hogy az újakat beépítsük a keretbe.

Burcsa Győző, klubigazgató. Fotó: Koppán Viktor

Egy szurkoló arra volt kíváncsi, hogy a Vidinél új,klubigazgatói pozíció mekkora teret enged a szakmai munkában. Burcsa Győző válaszából kiderült, az igazolásokba beleszólhat, arra azonban nem is gondolt, hogy beleszóljon abba, hogy a vezetőedző kit állítson a csapatba, az ugyanis az ő felelőssége.

A légiósok és a magyar játékosok ideális arányával kapcsolatban a klubigazgató kifejtette, egyértelműen az a cél Fehérváron, hogy a csapat jó legyen. nem gondolkodnak arányokban, de amikor lehetőség van rá, és megfelelő szintű játékost találnak, akkor a magyarok előnyt élveznek a keretbe kerülésnél. Ugyanakkor a kereten belül már a teljesítmény dönt.

Egy felvetés szerint a játékos-menedzserek túlzott befolyással bírnak a magyar futballban, ami nem mindig eredményez gyümölcsöző együttműködést a felek között. Burcsa szerint az emberek vállalnak sokkal kevesebb felelősséget az életüket meghatározó fontos döntésekben. Szerinte jóval fiatalabban lehet külföldre kerülni, és a külföldi szerződésekhez elengedhetetlen egy idegen nyelvet jól beszélő menedzser szerződtetése. A kérdésfolyam során arra is választ kaphattak az érdeklődők, hogy lesznek még olyan játékosok, akiktől megválik a klub, és kiderült az is, hogy él a bizalom a klubigazgató és a vezetőedző között. Visszatérő kérdés volt, hogy Radó jön-e a Vidihez, erre Burcsa Győző nem adott egyértelmű választ.

A csapat véglegesítésének időpontjaként szeptember elsejét, az átigazolási időszak végét jelölte meg a sportvezető. A facebook-chat során arra is fény derült, hogy Nikolics Nemanja esetleges szerződtetésével kapcsolatban hivatalosan egyetlen klub sem kereste meg a Videotont. Arra a felvetésre, hogy a jelenlegi Vidi nem bajnokesélyes csapat, Burcsa válaszában jelezte: a Vidi bele akar szólni a bajnoki cím sorsába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!