tapasztalt egyenruhások

2018.02.05. 20:00

Nyolc új körzeti megbízott rendőrt mutattak be Dunaújvárosban

Nem csak rátermett rendőrök, hanem jó kapcsolatteremtők is az új megbízottak.

Pekarek János

Mától új körzeti megbízottak dolgoznak minden városrészben. Polák Norbert főtörzsőrmester a Barátság városrészben fog szolgálatot teljesíteni

Fotó: Zsedrovits Enikő

Suszter Tamás rendőr alezredes, városi kapitány elmondta, a lakosság közvetlenül is érezni fogja a rendőrség közeledését, az új körzeti megbízottakkal nem csak az utcákon, tereken találkozhatnak személyesen, hanem a fogadóóráikon is, valamint szolgálati mobiltelefonjukon is elérhetik őket.

Mind a nyolc körzeti megbízott képzett, tapasztalt rendőr a kapitány elmondása szerint. Némelyikük sok éve végzi ezt a munkát, csak más körzetbe kerül az új kinevezések révén. Suszter Tamás külön kiemelte, hogy a körzeti megbízottak nem csak jó rendőrök, hanem olyan kommunikációs képességekkel is rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a kapcsolattartást az ottlakókkal. Ahogyan a kapitány fogalmazott: a körzeti megbízottak a rendőrség kiemelt rétegét képezik.

Fő feladataik közé nem csak az állampolgárokkal való rendszeres találkozás tartozik majd, hanem az iskolarendőri program keretében az általános és középiskolás fiatalsággal is kapcsolatban állnak majd. A közterületi szolgálat mellett pedig bűnügyi feladatokat is ellátnak, hiszen a képzettségük megvan hozzá.

Emellett irodájukban kisebb rendőrségi ügyekben is lefolytatják az eljárást, panaszokat, feljelentéseket is felvesznek. Emellett talán a legfontosabb, hogy körzetükben szinte mindenről információval rendelkeznek majd, ami megkönnyítheti a lakosság életét és a bűnüldözést egyaránt, jegyezte meg Suszter Tamás. Az új körzeti megbízottak bemutatásán több önkormányzati képviselő is jelen volt: így Lassingleitner Fruzsina, Sztankovics László, Cserni Béla, és a közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottság elnöke, Lőrinczi Konrád.

A rendőrkapitány bemutatta a körzeti megbízottak főnökeit is. A kapitányság vezetői közül Kuti Attila alezredes, közrendvédelmi osztályvezető, Fekete Mihály alezredes, megbízott osztályvezető-helyettes és Ongai Gábor őrnagy, körzeti megbízotti alosztályvezető irányítja majd az új megbízottak munkáját.

Kuti Attila a bemutatáson azt mondta: körzeti megbízott feladatai a legsokrétűbb és legfelkészültebb rendőrt igénylik. Meggyőződése, hogy a most bemutatott megbízottak szakmailag és emberileg is ­rátermettek a feladatra. Suszter Tamás alezredes, a dunaúj­városi rendőrkapitányság ­vezetője azokkal a szavakkal bocsátotta útjukra az új körzeti megbízottakat, hogy legyenek méltók és büszkék munkájukra!

Mától új körzeti megbízottak dolgoznak minden városrészben. Polák Norbert főtörzsőrmester a Barátság
városrészben fog szolgálatot teljesíteni
Fotós: Zsedrovits Enikő

S akkor most következik a körzeti megbízottak névsora.

A Béke városrészben Szabó Szabolcs rendőr főtörzsőrmester lesz a kmb-s. Irodája a Szabadság út 32-ben található, telefonszáma 20/274-88-15.

A Kertvárosban Boros János törzsőrmester a megbízott, irodája az Erdősor 41-ben van, telefonja: 20/210-37-14.

Belváros: Király Balázs főtörzsőrmester, Gábor Áron utca 2., 20/373-35-30.

Óváros és Újtelep: Szabó János törzsőrmester, Szent György utca 1., 20/500-80-77.

Római városrész: Kiss Piusz törzszászlós, Római körút 36/b, 20/373-32-63.

Vasúti körzeti megbízott: Szabó Nikolett zászlós, Szent György utca 1., 20/368-11-63.

Barátság városrész: Polák Norbert főtörzsőrmester, Eszperantó út 1., 20/373-21-51.

A dunaújvárosi kapitányság körzeti megbízotti csoport parancsnoka: Gömöri Pál zászlós, Szent György utca 1., 20/373-36-66.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!