lakossági kérésre

2017.12.14. 07:00

Új, 1,7 milliárd forintos forráskeret karbantartásra, korszerűsítésre a Lövölde utcában

Szilárd burkolatú járda készült a Lövölde utca Deák Ferenc utca–Erzsébet út közötti szakaszával párhuzamosan, az orosz katonatemető mellett.

R. Szolga Réka

lövölde

A Béke téri járda átadásán elhangzott, hogy kifejezetten lakossági kérésre tervezték meg, és ez alapján készült el a beruházás. Molnár Tamás önkormányzati képviselő a helyszínen elmondta: a polgármesterrel közösen lakossági fórumot tartottak, ahol felmerült az igény arra, hogy olyan járdát alakítsanak ki, amely kicsivel komfortosabb közlekedést biztosít az itt élők számára. Önkormányzati forrásból tíz millió forintot költöttek – tette hozzá.

Köszönetet mondott Cser-Palkovics András polgármester is a kivitelezőnek, továbbá minden közreműködőnek, hogy alig egy hónap alatt, jó minőségben építette meg a járdát, még a téli nagy hidegek beállta előtt. A lakosság részéről igenis volt értelme közreműködni, ötleteket adni a munkálatokhoz. A korábbi adósság-konszolidációval összefüggésbe hozott döntéseknek, továbbá a helyi gazdaság jó teljesítményének köszönhetően lehetett ezeket a jelentős fejlesztéseket megvalósítani. Ha lett volna továbbra is adósságállománya a városnak, akkor ebben az évben 2,4 milliárd forintot kellett volna az előzetesen felvett hitelek törlesztése miatt kifizetni.

Az eddigi vörös murvás sétány nyomvonalán épült térkőburkolatos járda átadása megtörtént Fotó: KV

A pénteki közgyűlésen az a javaslat hangzik majd el, hogy a Városgondokság számára 1,7 milliárd forintos forráskeretet biztosítsanak korszerűsítésekre, karbantartásra, hiszen számos fejlesztést terveznek még a jövőben. Vargha Tamás államtitkár hozzátette: négyszázalékos az országos GDP-növekedés a KSH legfrissebb adatai szerint, ami az uniós átlag felett van, így a fejlesztések mindenütt folytatódhatnak, így Fehérváron is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!