Vértesalja

2009.11.05. 03:28

A kisiskola nagy napjai

Kincsesbánya - Tizenöt éve vette fel az általános iskola Kazinczy Ferenc nevét, a kétnapos, jubileumi ünnep így talán nagyszabásúbbra sikerült idén a korábbiaknál.

MTI

Kis falusi iskolákra persze sokszor rásütik, hogy a múltból akarnak megélni , közben pedig a megmaradással küszködnek. A múlt havi Kazinczy-napokon azért a jövő is képviseltette magát: fiatal óvodások járták be a leendő alma matert, közülük néhányan Isztimérről érkeztek, ahol már megszűnt az iskola.

Az ilyen eseményeken reprezentálni is lehet: megmutatni az iskola életrevalóságát, azt, hogy egy közösség tagjai minden körülmények között együtt akarnak működni. Ennek jegyében tartották meg a számtalan, tucatnyinál is több kézműves-foglalkozást, nemezlabdákat, gipszfigurákat, nota bene még tönkölypogácsát is készíthettek a gyerekek. Török György katonai kitüntetésekből álló gyűjteménye országos viszonylatban is a legnagyobbak közé számít, a folyosón tábornoki sapkában rohangáló gyerekek jelezték, hogy jó helyen járunk. A Kazinczy-kupa sportversenyein hagyományosan részt vesz a Móri kistérség számos iskolája, hogy aztán a helyiek ezt később viszonozzák a megjelenésükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!