Velence

2014.12.14. 15:55

Koszti András a siker okairól, a tervekről és a lehetőségekről

A választások egyik megyei meglepetése volt, hogy Velence lakossága úgy döntött, egy új városvezetőt támogat. Koszti András szoros küzdelem után, harminc szavazat különbséggel a Fidesz jelöltjeként nyert.

Tihanyi Tamás

– Szoros küzdelem, de egyértelmű győzelem volt – mondta Koszti András. – A bajnokok csapatban küzdenek a győzelemért, mi is ezt tettük, szerintem ezen nagyon sok múlott. Rengeteget tettünk a sikerért, megfelelő stratégiát dolgoztunk ki. Ki kell emelnem, hogy a Fidesztől sok segítséget, támogatást kaptunk. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úrnak és L. Simon László államtitkár úrnak is sokat köszönhetünk, tudásukkal, tapasztalatukkal, tanácsaikkal mindvégig támogattak. Szükség is volt erre, hiszen nehéz helyzetben, ellenzékben lévő jelöltként indultam, ráadásul egy régóta regnáló ellenféllel szemben kellett megfelelnem.

– Hogy érzi, mikor dőlt el a vetélkedés az ön javára?

– A siker alapjait akkor tettük le, amikor olyan helyzetet tudtunk teremteni, hogy csak egy jelölt indult a jobboldal részéről, a változást akarók támogatásával. Erős kampányt építettünk fel, egy kiváló csapattal. A számok azt bizonyítják, hogy jól tettük a dolgunkat. Azt gondolom, a velencei polgárok a változásra, a dinamizmusra, a fejlődésre, egy szebb jövőre, valamint az ebben rejlő lehetőségekre szavaztak.

– Vállalkozó volt, korábban az informatika területén is tevékenykedett. Miért lett mégis politikus?

– Amikor Velencére költöztem, azt láttam, ez a környék legszebb és leginkább fejlődő települése. Aztán eltelt egy idő, és tapasztaltam, a város akkori vezetése nem azt az irányt követi, ami az itt élők valós érdekeit szolgálná. Ekkor kerültem kapcsolatba a Fidesszel és lettem tag, majd 2011-ben a Fidesz helyi elnökének választottak. Itt kezdődött a politikusi pályám.

– Miben változtatott?

– A fő feladatom az volt, hogy egységesítsem a csoportot azért, hogy erősek legyünk. Mindenki ugyanazért dolgozzon, közös célunk legyen, fiatalok csatlakozzanak a csoporthoz. Letettük az alapokat, majd elkezdtünk közösen tervezni, így folyamatosan erősödtünk és lettünk egyre többen. Ez volt az alapja a választási sikerünknek.

– A velenceiek ezután eredményeket várnak...

– Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Meg kell erősíteni helyünket a turisztikai térképen. Bár nem a négy évszakos turizmusban, sokkal inkább a négy évszakos munkahelyteremtésben hiszek, de törekszünk arra, és elkövetünk mindent azért, hogy ide tudjuk vonzani, vissza tudjuk csábítani a turistákat. Korábban kezdjük és kitoljuk a szezont amennyire csak lehet. Első lépésként a tókörnyéki polgármesterekkel közös eseménynaptár kidolgozásába kezdtünk, hogy a rendezvényeket tudatosan szervezzük, majd közösen reklámozzuk. A tókörnyéki településeknek együtt, közösen kell gondolkodniuk, cselekedniük.

– Nem megkerülhető kérdés a Velencei-tó Kapuja. Milyen lesz a jövője?

– Szándékosan használok nagy szavakat: csodát kell tennünk! Hiszen koncepció nélkül épült, így ezt utólag kell összeraknunk. Itt kell kialakítanunk a városközpontot, erre kell ráillesztenünk a rendezvényeinket, ide kell csábítani a helyieket és a turistákat. Azt akarjuk, hogy mindenki erről beszéljen.

– A közösség mindig Velence erőssége volt. Nyilván számít a lokálpatriótákra.

– A közösség építése a fő feladatunk. A választási számok is bizonyítják, hogy nagyon megosztott a település. Tervezett rendezvényeink szervezése érdekében összefogott a város apraja-nagyja, minden intézmény. Adventi eseménysorozat lesz a Velence Korzón, közös gyertyagyújtásokkal. Február 7-én nagyszabású farsangi karneválra várjuk az érdeklődőket, busójárás lesz Velencén. A nyárra tervezett programjaink pedig szintén országos érdekeltségűek lesznek. Mi arra törekszünk, hogy csak egyetlen mérce legyen: valaki vagy tesz Velencéért, vagy pedig nem, mert Velence a jövő! Élnünk kell a természet által biztosított előnyünkkel, földrajzi elhelyezkedésünkkel, tehetségünkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!