Velence

2012.02.06. 13:38

Az iskolában is otthon

Kápolnásnyék - Megszépült és akadálymentessé vált a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A szülők nem kis munkát vállaltak.

Tihanyi Tamás

A kápolnásnyékiek nagy várakozással tekintettek a 2011-12-es tanév elé. A szülők és a diákok tisztában voltak azzal, hogy az iskola épülete változik, de azt senki sem tudta, hogy milyen mértékben. Amikor a szeptemberi tanévnyitón megpillantották a megszépült, újonnan burkolt aulát a közlekedőkkel, a lifttel és a mozgáskorlátozottak számára kiépített felvonó- és rámparendszerrel, közös elhatározás született: a diákok és szüleik kifestik, dekorálják és otthonossá teszik a tantermeket is. Az alsó tagozatos tanulók szülei különösen kitettek magukért, a tanítók irányításával nem csak a saját termeiket, de az aulát is széppé varázsolták.  Az iskola így nem csak praktikussá, de otthonossá is vált. 
 Az intézményt igyekeznek  új, jobb tartalommal  megtölteni, olyan feltételt teremteni, amely a szabadidő értelmes kihasználását szolgálja. Délutáni foglalkozások keretében a tanulók szervezett keretek között sportolhatnak: úszhatnak a tanuszodában, használhatják a konditermet, részt vehetnek labdarúgó- és kosárlabdaedzésen,  vagy egyszerűen csak játszhatnak, mozoghatnak tanáraik felügyelete mellett.


 Minden szakkört megszerveznek, amire kellő létszámban igény mutatkozik. Az iskola egyre népszerűbb, első évfolyamon a vonzerőt a mindennapos testnevelés  bevezetése, a tanulói laptopok használata, az idegennyelv tanítása és a drámafoglalkozás jelenti. Fogadnak diákokat  a beiskolázási körzeten kívülről is. Ennek azért is nagy a jelentősége, mert aki náluk fejezi be   az általános iskolát, mentesül a központi felvételi vizsga alól, ha ott  kívánja folytatni gimnáziumi tanulmányait. A gimiben angol és  német nyelvi előkészítő osztályt indítanak, 9.  évfolyamon a párhuzamos osztályban emelt óraszámban oktatják az informatikát és a drámát. Lehetőséget adnak  másodikként   angol, német olasz,  orosz nyelv tanulására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!