hurrá, december!

2018.12.09. 07:00

Így készülődnek az adventre Móron

Beköszöntött a hónap, amelyre már mindenki nagyon várt: a december.

Agárdi Anita

Fotó: Szerző

Látható és érezhető volt a városban, hogy közeledik az első adventi vasárnap. Már egy héttel korábban elkezdték feltenni az oszlopokra az ünnepi világításokat, amelyekből minden évben újabb és újabb példányokat is találhatunk. Pár nappal később megjelent egy kis betlehem, majd a feldíszített színpad, hét végére pedig a karácsonyfa.

A gyertyagyújtást a Zimmermann-iskola tanulóinak műsora indította el. Fenyves Péter polgármester köszöntötte a vendégeket, majd felkapcsolták az ünnepi díszítéseket. Beszédet mondott Törő Gábor országgyűlési képviselő, áldást hallhattunk Veres Péter lelkész úrtól. Majd ezt követően közösen meg­gyújtották a város óriási adventi koszorúján az első gyertyát.

Fotó: Szerző

A Napsugár óvoda Szivárvány kórusa zárta az estét. Minden gyertya meggyújtásával közelebb kerülünk a karácsonyhoz. Az iskolában is ráhangolódtunk a karácsonyra. Az osztályban díszeket gyártottunk. Megbeszéltük, hogy ajándékkal lepjük meg egymást. Úgy gondolom, az ünnepi hangulat valóban mindenkinek a lelkébe beköltözött.

Ilyenkor látható a szeretet leginkább, és még azokat is összehozza, akik távol laknak egymástól.

Agárdi Anita 9.Ny Táncsics gimnázium, Mór

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!