Jegyzet

2021.02.10. 08:00

Értékrendünk megsértése

Napok óta a pusztaszabolcsi alpolgármester (?) facebookos, a keresztényeket alpári módon gyalázó bejegyzése borzolja a kedélyeket megyénkben.

Lukácsy József

Fejér megyei napilapunkban ezzel kapcsolatban megjelent egy dunaújvárosi hírportál tudósítása, egy esetleges lemondást kilátásba helyező alpolgármesteri szenvtelen üzenet, egy nevét nem vállaló katolikus hívő elítélő véleménye, egy, az összefüggéseket tisztázó jegyzet, és a pusztaszabolcsi polgármester, Zsuffa Erzsébet nyilatkozata, aki Csiki Szilárd védelmére kelt, nem akarván leváltani kiváló munkát végző helyettesét.

Manapság ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat bátorító hangulat uralkodik az országban. Gondoljunk a Népszava gusztustalan karikatúrájára és az illetékes budapesti törvényszék ezzel kapcsolatos bírói határozatára. Valamit nem tudunk pontosan, bár sejtéseink vannak. Hogy az inkriminált személyek mely parlamenti pártok képviselői. Akik a kampány idején a pusztaszabolcsi katolikus templom előtt fényképezkedtek. De előbb-utóbb minden kiderül, a megtévesztett választópolgárok most már világosan látják, kikre is szavaztak.

Polgármester asszony állítása szerint ő nem politikus, és nem politikusként gondolkodik. Márpedig, ha figyelmesen elolvassa az önkormányzati törvényt és az önkormányzatisággal kapcsolatos egyéb törvényeket és rendeleteket, egyértelművé válik, hogy a polgármesterség alapvetően politikai funkció, és a városi, települési polgármesterek egy személyben felelősek minden helyi történésért. Nem beszélve arról, hogy többségüket valamilyen párt színeiben választják meg.

De amiről a katolikus hívek és nem csak ők egyre gyakrabban beszélnek, az az, hogy mi az oka annak, hogy ilyen mélyen hallgat most is a katolikus egyház. Ahogy az országos tiszti főorvos asszony aljas bántalmazása cezúrát jelentett kereszténységünk életében országos viszonylatban, így a pusztaszabolcsi gyalázat is hasonló jelentőséggel bír megyénk keresztény értékrendet valló híveinek mentalitását és világnézetét illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!