Top 100

2016.11.16. 17:57

Hálózatosodás - Kereskedelemfejlesztés európai hálózatépítési rendszerrel

A cégeknek versenyképességük érdekében nemzetközi színtéren is folyamatosan képviselniük magukat.

Ahogy azt az IMP3rove Academy felmérése is mutatja komoly üzleti jelentőséget tulajdonítanak a vállalatvezetők a nemzetközi hálózatosodásnak. Ebben olyan nemzetközi szervezetek lehetnek a vállalkozók segítségére, akik kiterjedt határon túli kapcsolatokkal rendelkeznek. Ilyen többek között az Enterprise Europe Network az Európai Unió egyetlen és egyben a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata.

Az Enterprise Europe Network az Európai Bizottság intézményeként,  egyedülálló földrajzi lefedettséggel és tevékenységi körrel közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze, több mint 60 országban. A hálózat magas színvonalú szolgáltatást kínál a helyi kis- és középvállalkozások növekedéséhez. Kulcsszerepe van az Európai Unió gazdasági növekedést és munkahelyteremtést célzó törekvéseiben.

A hálózat tagjai között kereskedelmi és iparkamarák, technológiai központok, kutatóintézetek és regionális fejlesztési ügynökségek egyaránt megtalálhatóak. A tagok több évtizedes tapasztalattal bírnak, melyet közös adatbázison keresztül osztanak meg egymással. Az Európai Bizottság intézményeként elsőként értesülnek EU-s szabályozói környezet folyamatos változásairól és egyben módjukban áll Brüsszel felé továbbítani a kkv-k tapasztalatait, esetleges nehézségeit.

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!