Tovább is juthat a csoportból

2017.11.16. 21:22

Zsinórban a harmadik diadalt aratja az Alba Fehérvár

Zsinórban harmadik sikerét aratta a nemzetközi kupában az Alba Fehérvár kosárcsapata. Ezúttal Belgiumban győztek, 74-52-re.

Horog László

Alandise Harris (kékben) 18 pontot termelt Charleroi-ban, remekül játszott Fotó: fiba.com

A nemzetközi sorozaton gyenge játékkal és két, hazai vereséggel nyitottak a kék-fehérek, akik a bajnokságban sem találták a ritmust. Az utóbbi időszakban már a tavalyi szezonban megszokott önmagukat idézik, múlt szerdán Izraelben arattak magabiztos győzelmet, ezúttal pedig Belgiumban diadalmaskodtak, roppant magabiztosan. Azzal mindenki tisztában volt, hogy a továbbjutás nem Charleroi városában, hanem december elején, Minszkben dől majd el, ezzel együtt is fontos volt a Spirou elleni győzelem, főként annak fényében, hogy a belgák 72-60-ra nyertek Fehérváron az F-csoport második fordulójában.

Harris szólója után szerzett duplájával indult a mérkőzés, majd a folytatásban is a fehérváriak akarata érvényesült, dirigáltunk a 6300 néző befogadására alkalmas Spiroudome-ban. A múlt heti, Tsmoki Minsk elleni, 82-78-as, hazai vereség nem tett jót az érdeklődésnek, a Promus hiába vezette továbbra is a küzdelmeket, ezúttal kétezren tették tiszteletüket a derbin. A fehérváriak kiváló játékkal győztek, zsinórban harmadszor a FIBA Europe Cup F-csoportjában. A sorsuk a saját kezükben van, a továbbjutás december 6-án, Minszkben dől el. A dolgok szerencsés alakulása esetén, vereséggel is továbbjuthatnak, de természetesen nyerni szeretnének a fehérorosz fővárosban is.

– Nyerni szerettünk volna Belgiumban, annál is inkább, mert hazai pályán kikaptunk tőlük. Ezúttal a jó védekezés volt a kulcs, de a támadójátékunkkal is elégedett voltam. Gyorsan játszottunk, valamint döntő volt, hogy nagyon sok lepattanót szereztünk, mi 54-et, a hazaiak 30-at, ami nagyon jelentős különbség. Az ilyen győzelmek fontosak az önbizalom szempontjából – közölte Dzunic Branislav vezetőedző.

Alandise Harris (kékben) 18 pontot termelt Charleroi-ban, remekül játszott Fotó: fiba.com

Keller Ákos, a csapat centere elmondta, az első három negyedben az albásoknak minden összejött, a házigazdáknak semmi.

– Olyan meccs volt, ahol fél órán keresztül nekünk minden sikerült, a vendéglátók viszont mindent kihagytak. Az üres helyzeteket is elrontották, a pályán végig azt éreztem, bármeddig tart a meccs, akkor sem nyerik meg a belgák. Egyre jobban összeállunk, zsinórban aratjuk a győzelmeket a nemzetközi porondon és a bajnokságban. Bízom abban, hogy a kéthetes, bajnoki szünet előtt sikerül újabb sikert elérnünk, a hétvégi, paksi meccsen is minden úgy alakul, ahogy szeretnénk. A kupában a rossz kezdés után három győzelmet arattunk, ha már ilyen jól visszajöttünk, szeretnénk továbbjutni. A gólkülönbségünk most a legjobb a kvartettben, ha nyerünk Minszkben, biztosan továbblépünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában