Székesfehérvár

2015.06.08. 15:01

Sándor Zsuzsa a Csodafiú szarvasról

Székesfehérvár - A Könyvhéten Fehérváron járt és dedikált a PLT-standon Sándor Zsuzsanna, a PLT ifjúsági regény-tetralógiájának szerzője.

Kocsis Noémi

A PLT és a Szülőföld kiadó közös gyermeke a négy kötetesre tervezett Csodafiú szarvas ifjúsági regénysorozat, melyet egy mosolygós veszprémi pedagógus jegyez, Sándor Zsuzsanna. Ő 2013-ban, hosszas előkészület után kezdte írni az első könyvet, melyet a második – A föld hét csínja – idén követett. A magyar-történelem szakos tanárnőt mindig is izgatta a magyar mitológia, a mitologikus lények, varázslatok, törpék, gonosz tündérek, kígyók, ördögök, ezen alakokat bele is építette a 14 éves szereplőkkel megtörtént eseményekbe. Könyvei ezzel együtt is mai történetek, a számítógépes világ éppúgy felbukkan benne, mint a tiniszleng.

Sándor Zsuzsanna a PLT standján várta a magyar mitológia és a Csodafiú szarvas legendája iránt érdeklődő olvasóit. Fotó: Koppán Viktor

– Általában az iskolaév végén, a nyári szünetekben írom meg a könyveket, előtte egész évben töprengek, mert fontosnak tartom a részletek kidolgozását, hogy megmutathassam, a mágia mennyire átszövi a hétköznapjainkat. Talán ennek köszönhető, hogy a felnőttek is kedvelik a könyveket, hiszen saját történelmi-mitológiai tanulmányaik is visszaköszönnek belőlük – mesélte az írónő.

Zsuzsa már várja a tanév végét, amikor nagy lendülettel nekifoghat a 3. kötet megírásának. Ezt 2016 nyarán veheti majd kézbe az olvasó, A kerek világ hét foga címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!