Székesfehérvár

2009.09.21. 02:29

Ne szúrást: szűrést!

Székesfehérvár - A szűrésen kapott ne-gatív eredmény megnyugtató. Ezen szükséges alkalmaknak köszönhetően viszont elkerülhetünk esetleges későbbi szúrásokat.A szűréseken kevés fiatalt láttunk, az idősebbek aktívabbak voltak

Kocsis Noémi

Csizmadia Tibornak magas a vérnyomása. Az idős úr azért is ment el szombaton a városi egészségnapra, mert a családi mérőműszer éppen felmondta a szolgálatot, így jó alkalom volt a rendezvény arra is, hogy ellenőriztesse, minden rendben van-e. Az egészségügyi dolgozók ellátták néhány tanáccsal is. Ha a helyi politika tartogat is néha izgalmas periódusokat, az önkormányzati képviselő megőrzi a hidegvérét. Östör Annamária, Öreghegy képviselője is megnyugodva vette tudomásul, hogy teljesen rendbenlévő értéket mutat a műszer.

- Egy kis idegeskedés ezek szerint még bele is fér! - tette hozzá a szakmáját tekintve gyógytornász és edző képviselő, elmondva: minden szűrést komolyan vesz, rendszeresen eljár az orvosi vizsgálatokra is, s másoknak is javasolja ugyanezt.

Szombaton az Országalmánál felállított házikókat és sátrakat elég sokan felkeresték, zömében az idősebb korosztály tagjait láttuk. A vérnyomásmérés mellett számítógépes lábvizsgálaton, diabetes-lábszűrésen, enzimes béldaganatszűrésen, de hallásgondozáson és tanács- adáson, légzésfunkción, allergia- vagy gyermekgyógyászati tanácsadáson is részt vehetett a járókelő. Hogy milyen az egészséges, felszabadult mozgás öröme, azt a Kossuth iskolások táncosai mutatták meg a tér közepén többször is.

Az új típusú influenzáról is kértek tanácsokat az emberek, legtöbbször kisgyermekes anyukák. Kruppai Nóra járványügyi felügyelő úgy tapsztalta, hitek és tévhitek egyaránt élnek a betegségről, ezért elkélt a tanácsadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!