Székesfehérvár

2016.12.02. 16:45

Ének szélben, esőben - Óvodások, iskolások az Adventi színpadon

Székesfehérvár - A viharos, hideg szélben,. esőben a gyerekek melegséget, derűt hoztak a zord időben.

Szabó Zoltán

Már kedves hagyomány, hogy a fehérvári intézmények óvodásai, kisdákjai adventi műsorokkal kedveskednek hozzátartozóiknak és a belvárosban sétálóknak, az ünnepre való ráhangolódás jegyében. Az Adventi színpadon tegnap Mikulás és a nyuszik címmel adták elő műsorukat a Zentai Úti Általános Iskola 3. osztályosai, akik történetükkel még a rossz idő ellenére is mosolyt csaltak a nézők arcára. Utánuk a Munkácsy Mihály Általános Iskola alsó tagozatosai énekeltek felsővárosi karácsonyi dalokat Szálljatok be szívünkbe címmel. A színpadon szereplő sok gyermek hozzátartozója szinte ellepte a színpad előtti teret.

A Munkácsy Mihály Általános Iskola kisdiákjai is szerepeltek a belvárosban állított színpadon
Fotó: Molnár Artúr

Az adventi hangulat jegyében adta elő műsorát az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájának Katica Csoportja is, Útban Betlehembe címmel. A pénteki programot a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda Csengő csoportja zárta, akik Mezőföldi betlehemest mutattak be. A délelőtti gyermekfellépések a jövő héttől folytatódnak, és egészen december 13-ig tartanak. Minden hétköznap más-más óvoda, illetve iskola adja elő ünnepi műsorát a Fehérvári Advent részeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!