Székesfehérvár

2016.11.08. 18:35

Élvezetes meditálás az egészségnapon

Székesfehérvár - Idén is megrendezték az őszi egészségnapot a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban tegnap délelőtt.

Buthy Lilla

A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon értelmi fogyatékkal élő felnőtteket ellátó intézmény, ahol már évek óta hagyománynak számít a programokkal tarkított őszi egészségnap.

- Idén a stresszoldást választottuk a nap témájának, ennek a különböző módjait próbáltuk megkeresni - mondta el Rábai Ildikó intézményvezető, majd hozzátette, az egészségnapot segítő szakemberek támogatták.

Reggel közös tornával indult a nap, sorversenyt is tartottak az udvaron. Mint megtudtuk, jövő héten Győrbe indulnak a fiatalok egy országos versenyre, így most erre is tudtak edzeni.

Az irányított meditációt és a hangterápiát is élvezték a fiatalok  Fotó: Koppán Viktor

- Az első előadást Szegfű Zsuzsanna természetgyógyász tartotta, akik a napi stresszoldásban segítő gyógynövényekről és az ásványok gyógyító erejéről, hatásairól mesélt, melyeket kézbe is vehettek a fiatalok. Az előadó által bemutatott szakrális tánc egyszerű mozdulatsorai és a különböző népek zenéi is nyugtató hatással volt rájuk - tette hozzá az intézményvezető. Ahogy fogalmazott, a nap során gyümölcssalátát és gyógyteát is készítettek az egészségnap jegyében.

- A második előadónk Karacs Ildikó hang-és művészeti terapeuta, mantraénekes volt: különböző hangszerekkel érkezett, és megmutatta, hogy a hang rezgései is segíthetnek a stresszoldásban. Az irányított meditáció is izgalmas volt,
hiszen nem tudhattuk, a fiatalok mennyire fogékonyak erre. De nagyon nyitottak és együttműködőek voltak - fogalmazott Rábai Ildikó.

A szülőket ezen a napon vércukorszint- és vérnyomásméréssel várták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!