Székesfehérvár

2016.09.22. 16:36

Épül a Csónakázó-tó körüli sétány, novemberig lezárva a terület

Székesfehérvár - Újabb fontos állomásához érkezett a Csónakázó-tónak és környezetének a megújítása. Csütörtöktől november végéig a tó körüli sétányon dolgoznak a szakemberek.

Házi Péter

Nem érdemes mostantól novemberig a Csónakázó-tó körül futni, kutyát sétáltatni, ugyanis ez gyakorlatilag lehetetlen lesz: szakaszosan, de több ponton le lesz zárva a tó körüli útvonal az új sétány kialakítása miatt.

fotó: Koppán Viktor

Csütörtökön a munkaterület átadásával megkezdődött a részben térköves, részben murvás sétány kialakítása. A korábbi elképzelések szerint augusztus végén került volna sor a munkaterület átadására, ez egy hónapot csúszott, ezért várható novemberben az átadás. A tó melletti intézményeket, azaz az iskolát és a művelődési házat a hátsó bejáratokon keresztül lehet megközelíteni a felújítás ideje alatt.

A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjához kapcsolódó beruházás elkészülte után a megszépült sétány jelentősen szolgálja a közlekedők és a sportolók igényeit egyaránt. A Csónakázó-tavat megújult burkolaton, szép környezetben lehet körbejárni, körbekerékpározni és sétálni novembert követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!