Székesfehérvár

2016.06.06. 08:14

Rettegnek az utca lakói, mikor támad újra az őrjöngő férfi (frissítve)

Információink szerint több családi házra is köveket, cserepeket dobált a Csetneki és a Ruttkai utcában egy őrjöngő férfi hétfő reggel, akikre az érintett lakók hívták ki a rendőröket.

Házi Péter

Információink szerint öt-hat rendőrautó van a helyszínen, a férfi még a rendőrautóra is rátámadt, bedobta az egyik kocsi szélvédőjét. A környéken lakók úgy tudják, ugyanarról a férfiről van szó, aki nemrégiben bedöntötte a Bánya-tóba az ott álló nő szobrát is, most pedig a Csetneki-Ruttkai utca kereszteződésében tört-zúzott, amit ért.

Az őrjöngő férfit információink szerint a mélységi ellenőrzési osztály rendőrei, hétköznapi nevén a "kommandósok" fogták el röviddel ezelőtt, így jelenleg már nem veszélyes sem a környék lakóira, sem magára.

 

Kővel dobálózott a renitens férfi

A székesfehérvári Ruttkai utcából érkezett ma reggel bejelentés a rendőrségre, miszerint egy férfi kővel dobálta meg a bejelentő házát. A rendőrök azonnal a helyszínre indultak, ahol megpróbálták igazoltatni a férfit, mire az ugyancsak követ dobott a rendőrök irányába, majd bezárkózott az egyik házba. A rendőrautó szélvédője megrepedt a kőtől  - mondta lapuknak Horváth Diána rendőrségi sajtóreferens, akitől azt is megtudtuk, a férfit a mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztály rendőrei hozták ki végül a házból, az őrjöngő férfi előállítása folyamatban van.

Úgy tudjuk, a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőeljárás indulhat. (Ugyanakkor az majd csak később derül ki, hogy a férfi egyáltalán büntethető-e?)

Rettegnek az utca lakói, mikor támad újra az őrjöngő férfi

- Reggel nyolc tájban arra lettünk figyelmesek, hogy kövek csattannak a házunkon. Az ablakokon kívül a cserepeket, a légkondit is megdobálta az örjöngő férfi. Nézze meg, azt a követ nem kis erővel dobhatta a házunknak – mutatja a légkondícionáló kültéri egységébe belefúródott kődarabot az a férfi, aki azonnal hívta a rendőröket. Információink szerint az őrjöngő férfi több szomszédos házat is kővel hajigált meg hangos kiabálás közepette. Amikor a rendőrök kiérkeztek, a férfi nem volt hajlandó magát igazolni, a szomszédok egy kést is látni véltek a kezében.

- Nyitva volt a kapunk, így be tudott jönni az udvarba, onnan dobálta a köveket. Nem egyet, hanem vagy tizenötöt és nem kis erővel – mondta a férfi, akinek a háza homlokzatán is látszanak a kőnyomok, az előtető cserepe is megsérült. Az egyik szomszéd, akinek a házát szintán megdobálta a randalírozó férfi, arról is beszámolt lapunknak, hogy néhány hónappal ezelőtt hasonló ok miatt már kihívták a rendőrséget az utcában lakók, akkor is ordított, köveket dobált a férfi. Ám akkor kiengedték és azóta is gyakran előfordul az ordítozás. Az utca lakói rettegnek, mi lesz akkor, ha a férfi egy jól irányzott dobással valakit a fején talál? Az utcában egyébként számos pletyka kering a 35-40 körüli férfiről. Az egyik lakó szerint tavaly engedték ki a börtönből, s azóta vannak vele a gondok, előtte éveken át nem volt ordítozás a környéken. Az egyik lakó úgy véli, kábítószer, pontosabban annak hiánya lehet az őrjöngés mögött. Mint mondta, nagyon furcsán, szinte táncolva ment a férfi, s aztán ordítva kezdte dobálni a köveket. „Könnyen lehet, hogy most nem volt pénze drogra, s ezek az elvonási tünetek” – vélekedett egy másik lakó.

A történteket egyébként videóra is vették, amelyen látható, hogy miután a férfi bement a házába, a „kommandósok”, azaz a mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztály rendőrei hozzák ki őt onnan. Amint Horváth Diána, a megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferense elmondta, a férfi garázdaság és rongálás bűntény gyanúja miatti kihallgatása folyamatban van.

Őrizetbe vette a rendőrség

Amint a rendőrség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a reggel az Öreghegyen garázdálkodó férfit a kihallgatását követően délután őrizetbe vette a rendőrség. (Ezt követően az ügyészség indítványozhatja az illető esetleges előzetes letartóztatásba vételét, amelyről a bíróság dönt majd.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!