Székesfehérvár

2015.08.21. 14:35

Bérlet: máshol is papírkép kell

Székesfehérvár – Miért kérnek a volánnál a bérletigazolványhoz papír igazolványképet, s miért nem jó a digitális fotó? – kérdezte több olvasónk.

B. Kiss László

Lapunk az elmúlt napokban hírül adta: a regionális autóbuszközlekedési vállalat, a KNYKK szeptembertől már nem üzemelteti azt a chipskártyás bérletrendszert, melyet még az Alba Volán vezetett be kilenc évvel ezelőtt Székesfehérvár és Mór agglomerációjában, illetve Mór helyi járatán. Az ép, működőképes plasztiklapokat október végéig visszaváltják, aki leadja 200 forintot kap érte.

Aki tehát eddig chipkártyás bérlettel utazott a buszon, az is kénytelen a hagyományos bérletet kiváltani. A bérlettel történő utazáshoz a diákoknak nem kell fényképes bérletigazolványt csináltatniuk, a dolgozóknak viszont igen, Ehhez – a személyi igazolványon, a lakcímkártyán kívül – egy új készítésű, 3x4,5 centiméteres igazolványképre is szükség van. Cikkünk megjelenése után több olvasónk is föltette a kérdést: miért ragaszkodik a KNYKK a papírképhez, amikor annak beszerzése időt, pénzt követel az utastól? Miért nem térnek át a digitális fotóra?

Pruzsina Alice szóvivő (Fotó: FMH-archív)

– Az egész országban, minden közlekedési társaságnál papíralapú arcképes igazolvány van érvényben – válaszolta a kérdésre Pruzsina Alice, a KNYKK marketing és kommunikációs főmunkatársa. – Az elektronikus fotót az elektronikus kártyáknál alkalmazzák a hivatalok, kártyakibocsátók.

A dolgozói arcképes igazolványt egyébként tíz esztendőre adjuk ki, tíz évig érvényes – tette még hozzá.

Címkék#buszbérlet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!