Székesfehérvár

2014.06.01. 13:02

A gyerekekre figyelni kell

Székesfehérvár - Szombaton délelőtt a Bregyó-közi Sportcentrum adott otthont a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ hagyományos gyermeknapi rendezvényének.

Miskei Anita

A hűvös idő ellenére sok család látogatott ki a Bregyó-közi Sportcentrumba a hét végén. 250-300 gyermeket, nevelőszülőt és édes szülőt is vártak a szervezők - árulta el Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója.

- A nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyermekek számára rendeztük meg ezt a gyermeknapot, melynek hosszú hagyományai vannak már. Évről évre megszervezzük ezt a programot, melynek legfőbb célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a gyermekekre, a gondozásban élő fiatalokra és a család fontosságára. Ebben nagy segítségünkre van Petrásné Boda Éva, a Nevelőszülői Hálózat vezetője. Közösen dolgozzuk ki a programokat - mondta Deresné tanárki Mária.

Szombaton délelőtt sorban érkeztek a Bregyóba a családok, megszámlálhattalanul sok gyermek, akiket finom ebéd, arcfestés, aszfaltrajzolás, vetélkedők és motorozás várt. Az intézményvezető elmondta, ezen a napon nem csak a sportcentrumban, hanem a központban is nagy volt az izgalom, hiszen ezen a napon a gyermekek édes szüleiket fogadták, majd közösen érkeztek a gyermeknapra. Hangsúlyozta, nagyon fontos számukra, hogy az otthonban, vagy nevelőszülőknél élő gyerekek édes szüleikkel, szeretteikkel is találkozzanak, kapcsolatukat ápolják, fejlesszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!