Székesfehérvár

2013.09.10. 16:45

Fogyatékkal élők helyzete

A fogyatékos emberek társadalmi helyzetéről rendeznek konferenciát Székesfehérváron.

Tribolt Lajos

Horváth Klára, a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének vezetője sajtótájékoztatón ismertette a Viktória Rehabilitációs Központban pénteken és szombaton rendezendő konferencia programját. A köztársasági elnök fővédnökségével és a polgármester védnökségével megrendezendő konferencián mindenféle fogyatékossággal élőről szó lesz. Azt nézik át, milyen a helyzetük, milyen lehetőségeik vannak, milyen jogszabályi változás várható.

Az előadók között ott lesz Soltész Miklós államtitkár, Spányi Antal megyéspüspök, Kósa Ádám EP-képviselő. A konferencián ismertetik azt a most elkészült kiadványt, amely a Fejér megyében élő fogyatékos emberek ellátásában részt vállaló szervezeteket mutatja be Horváth Klára elmondta, az esemény arra is jó alkalom, hogy jobban megismertessék a Viktória Rehabilitációs Központot, amely méltatlanul keveset szerepel a sajtóban.

Az intézményben az a legkülönlegesebb, hogy egy civil szervezet és maguk az érintett rászorulók, az ott élő mozgássérült emberek építették fel, hozták létre és a mai napig részt vesznek a működtetésében, vezetésében. Braun Erzsébet, a megyei esélyteremtési iroda vezetője elmondta, hogy az ő céljuk a társadalmi szemléletformálás és éppen ezért szívesen segítettek a konferencia előkészítésében és egy fotókiállításon mutatják be a fogyatékosok helyzetét. A résztvevőknek szerda délutánig kell regisztráltatni magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!