Székesfehérvár

2013.06.27. 17:33

Harmadik rendezvényét tartja a HEROSZ

Székesfehérvár - Itt a nyár, mi pedig sokat szenvedünk tőle, vagy azért mert hideg, vagy azért mert meleg. Azonban az év ezen szaka nem csak nekünk, hanem állatainknak is gondot okoz, ne feledkezzünk meg róluk!

Kajdi Erika

Ismét egy újabb állomásához érkezett a Fehérvári Állatotthon által szervezett Közelebb a polgárokhoz program. A most szombati esemény fő témája az állatainkra leselkedő nyári veszélyek lesz. Hatos Zsuzsanna állatorvos hívja fel figyelmünket a kullancsok, a paraziták, a hőguta és a toklászok okozta veszélyre.

- Egy plüss állaton fogjuk bemutatni, hogy mit kell tenni, ha ez az egérárpából származó kemény növényi rész beleakad kedvencünk tappancsába, szőrébe, illetve a spánielek fülébe - mondta el a programot ismertető sajtótájékoztatón Krepsz Gyöngyi, az állatotthon vezetője. Az Alba Plaza előtti téren nem csak tanácsadással várják az érdeklődőket, hanem adakozni is lehet, valamint örökbefogadásra is lehetőség nyílik. A hétvégi programon felül ismét lesz nyári tábor is, 2-8. osztályos gyerekek részére három turnusban, július 22-26, augusztus 5-9 és 12-16 között.

Fekete Szilvia, Krepsz Gyöngyi és Horváth Hella (balról jobbra) is segít, hogy a kis kedvencek otthonra leljenek (Fotó: Nagy Norbert)

A gyerekek nem csak a menhely lakóival ismerkedhetnek meg, hanem gyakorlati foglalkozásokon is részt vehetnek.  Nagyon fontos megtanulniuk a legkisebbeknek is, hogy melyek az elárvult, segítségre szoruló állatok, s melyek nem.
- Például egy bokor alatt megpihenő őzgida valószínűleg a meleg elől bújt el, s anyja valahol a közelben van, tehát nem árvult el, nem kell megmenteni - hangsúlyozta Horváth Hella, a Vadmadárkórház önkéntese.

A táborozáson felül a gyerekeknek lehetőségük van rajzpályázaton is indulni, mely a Fehérvári Állatotthon, a Vadmadárkórház és a Vörösmarty Mihály Könyvtár közös kezdeményezése. Az ügyes kezű gyerekek alsós és felsős kategóriában nevezhetnek kedvenc állatukról alkotott munkáikkal, melyet tetszőleges technikával készíthetnek el. Az alkotásokkal szeptember 30-ig lehet nevezni, a díjazás pedig október 4-én, az állatok világnapján lesz. A nyertesek képeiből kiállítás nyílik az Alba Plaza-ban.

-  Jelen pillanatban a menhelyen lévő kutyák száma normálisnak mondható, ami a chipeknek köszönhető. Jelenleg a macskák száma kiugróan magas, kb. kilencven nyávogó négylábúról gondoskodunk, így a jövő havi rendezvény fókuszában a cicák lesznek- tette hozzá Krepsz Gyöngyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!