Székesfehérvár

2013.02.13. 16:03

Nagy Lajos lett az új elnök

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület.

Kovalcsik Katalin

A szervezet leköszönőelnöke, Deák Dezső számolt be a négy év alatt végzett munkáról. A polgári védelmi egyesület kiemelt feladata volt, hogy 2008-2012 között készítse fel a települések lakóit a katasztrófák elleni védekezésre. Húsz településen jártak az aktivisták, segítséget nyújtottak a védelmi gyakorlatok lebonyolításában.

Évente 90-100 oktatási intézményben ezer, ezerkétszáz diák ismerkedett a polgári védelmi feladatokkal, a megyei versenyről két csapat indulhatott az országos megmérettetésre. Az évek során tíz település kérte felvételét az egyesületbe. Az elvégzett munkát értékelő vitában többen is felszólaltak, megköszönték a leköszönő elnökségi tagok munkáját.

Deák Dezső nyugalmazott polgári védelmi ezredes többeknek elismerést adott át, majd megválasztották az új elnökséget. A megyei egyesület új elnöke Nagy Lajos tűzoltó ezredes, általános alelnöknek Dériné Sohonyai Ilonát választották, szakmai alelnök Udvardi János tűzoltó őrnagy lett, a gazdasági alelnöki posztot Lukáts Andrásné tölti be.

Elnökségi tag Meszlényi Mihályné, Reményi Zsuzsanna és Kontó Ödön lett. A közgyűlés Deák Dezsőnek a 13 éve végzett eredményes elnöki munkája elismeréseként Az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke címet adományozta. Bakics János alelnök munkáját Az egyesület örökös tiszteletbeli elnökségi tag címmel ismerték el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!