Székesfehérvár

2012.06.04. 14:42

Hétvégére eltüntetik a festéknyomokat a zsidó temetőben megrongált sírokról

Székesfehérvár - Szombaton adott nyilatkozatában már elítélte Székesfehérvár polgármestere a zsidó temetőben történt vandálságot. Cser-Palkovics András még akkor soron kívüli intézkedést kért a Városgondnokságtól, ennek eredményeként a héten eltűnnek a festéknyomok. Orbán Viktor együttérzését fejezte ki az eset kapcsán.

feol.hu

Javában dolgoznak a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakemberei a fehérvári zsidó temetőben, hogy eltüntessék a hétvégi rongálás nyomait. Cser-Palkovics András polgármester még szombaton kérte, hogy a legrövidebb időn belül tegyenek rendet a sírkertben.

„Sajnálattal értesültem a zsidó temetőben történtekről, mélyen felháborít ez a garázdaság. Azt kértem a Városgondnokságtól, hogy június 10-ig hozzák helyre a károkat, hiszen ekkor tartják a mártírok évfordulóját, a Székesfehérvárról elhurcolt zsidó emberek emléknapját. Szeretném, ha erre már ismét méltó körülmények között emlékezhetnénk városunkban.” 

A temetőben most a kárfelmérés zajlik, hiszen a rongáláshoz használt festék minőségétől függ a helyreállításra fordítandó idő. Június 10-ére azonban mindenképpen végeznek a szakemberek - közölte hétfőn az önkormányzat.


Orbán együttérez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!