Székesfehérvár

2012.03.22. 06:15

Megnyílt a Csibészbirodalom

Székesfehérvár - Öröm, hogy egyre jobban "lefedett" az óvodáskorúaknál fiatalabb korosztály, már ami a civil kezdeményezésű elfoglaltságok szervezését illeti az apróságok és velük otthon lévő édesanyjuk számára.

Kocsis Noémi

Hatalmas, tágas tér -  itt aztán lehet bátran szaladgálni, hemperegni, kúszni-mászni. A polcokon sok jó játék, a színekkel-formákkal még csak ismerkedő karonülők pedig akár egy, rengeteg labdával megtöltött kuckóba is belevethetik magukat. Ezen kívül a puha babatalpaknak kellemes burkolatok és az egyszerűség, de célszerűség jegyében született berendezés (szoptatós fotel, puha párnák, külön kreatív sarok és lazítókuckó a szülőknek) jellemzi a különösebb csinnadratta nélkül a héten hivatalosan is megnyitott Csibészbirodalmat. A Technika háza-beli Civil Központ emeleti helyiségét ilyen tartalommal megtölteni régi vágya volt a központ vezetőjének, a négy gyermekes Bálesné Elekes Ritának. Az óvodáskort megelőző korosztályra szabott minibirodalom a tavaszi hónapokban tesztüzemmódban várja a kicsiket és szüleiket, majd  a tetszés függvényében  szeptembertől további szolgáltatásokkal bővíti a palettát. Amelyen szerepelnek szakértői előadások, tanácsadások, s mivel a szülők testi-lelki jó kondíciója éppúgy fontos a család összetartásában, az anyukákat (és természetesen az apukákat is!) alkalmanként masszázsokkal, de akár stylist, vagy kozmetikus tanácsadásával is várják majd a keddi, 10-12 óra közötti, természetesen ingyenes birodalmi alkalmakon.

Reiber Anett negyedik gyermekét várja, ő vezeti a Csibészbirodalmat. Már az első, e hét keddi alkalommal is szép számmal "parkoltak" babakocsik a házban, mutatva: van igény a színvonalas találkozási lehetőségekre. Hogy több legyen ez a hétköznapi baba-mama klubnál, a résztvevő édesanyáktól is függ - ők tölthetik meg még jobban ötleteikkel, témajavaslataikkal a birodalmat. Ikres programok például biztosan lesznek, ígéri Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!