Székesfehérvár

2010.09.13. 06:29

Örömzenélés Székesfehérváron, a Magyar dal napján

Székesfehérvár - Szabadtéri örömzenélésre invitáltak mindenkit vasárnap a Magyar dal napján a belvárosba. Ha valaki hangszer nélkül érkezett, az sem volt gond: kapott kölcsön.

B. Kiss László

 

 


A helyzet azonban megváltozott, amikor az előbbi három ifjú zenész egy negyedikkel, Csikós Péter Csipikével (ritmushangszerek) kiegészülve ismét dzsesszt kezdett játszani. Többen lefékeztek, s ha csak néhány perce is, de az aszfalthoz tapasztották őket a melódiák. Ez melyik együttes? Mert nagyon jók - tudakolta tőlem egy idős hölgy. Közben nyílt a ház kapuja, a muzsikaszó az egyik - közismerten zeneértő - lakót is lecsalta az utcára. Nagyon ügyesek - nyugtázta a férfi, majd azt kérte a zenészektől, hogy játsszák el az Ipanemai lány című örökzöldet. Maga is meglepődött aztán, amikor a fiúk rázendítettek a számra. Közben újabb fiatal zenész érkezett: Balogh József tangóharmonikával a vállán. A zene mindenkié, szokták mondani. Ezúttal bizonyosan így volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!