Székesfehérvár

2010.08.01. 13:34

Életveszélyes villanyoszlopok

Székesfehérvár - A szedreskerti ABC után a játszótér(!) irányában több helyen is szabadon lévő, életveszélyes villanyoszlop kábelládák találhatók a járda mellett - hívta fel figyelmünket az egyik olvasónk.

Házi Péter

Ezen kívül húsz centiméteres magasságban, bármelyik kisgyermek számára hozzáférhetően, magasfeszültségű kábelek lógnak ki itt-ott a villanyoszlopokból. Akár véletlenül is nekieshet egy gyermek, s nyomban agyonütheti az áram. Kié lesz a felelősség? - kereste meg lapunkat olvasónk, miután emailben küldött levele szerint sem a helyi képviselővel, sem az önkormányzattal nem sikerült emailen keresztül felvennie a kapcsolatot. Lapunk megkeresésére Egyházi Nikoletta, a közvilágítást üzemeltető E-on sajtóreferense elmondta, az olvasónk által jelzett rongálás sajnos nagyon gyakori jelenség. A károkozók kicsavarják a kandeláberekből a biztosítékot, illetve megrongálják a szerelvénylapokat, kandeláberajtókat, lámpatesteket - ezzel adott esetben működésképtelenné téve a közvilágítást. Munkatársaik folyamatosan javítják ezeket a hibákat, részben lakossági bejelentések, részben saját felderítés alapján. Hozzátette, a szedreskerti lakótelepen is megszüntették a veszélyt, de ha a városban bárki ilyen veszélyt lát, kérik, jelezzék a cég ügyfélszolgálatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!