Székesfehérvár

2010.01.15. 03:29

Összeadtuk a kórháznak az EKG-t!

Székesfehérvár - Karácsony előtt a püspökség kertjében megnyíló adventi udvaron többféle jótékonysági akción adakozhattunk - tegnap ennek eredményéről hallhattunk.

J. Mező Éva

Tizenhárom nap alatt hárommillió forint gyűlt össze a püspökség idei adventi udvarának jótékonysági akcióin - jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Spányi Antal megyés püspök. Tapasztalata szerint ezt a pénzt több ember adta össze, mint tavaly, az összeg nagysága ugyanakkor megközelítőleg ugyanakkora, mint az előző évben volt. A hárommillió forintból egymilliót - a püspökség és a Vörösmarty Színház összefogásával készített Fehérvári karácsony 2009 CD bevételét - a megyei kórház csecsemő- és gyerekosztálya kapja, egy hordozható EKG-gépet vásárolnak belőle. Bertáné Pintér Katalin sajtóreferens elmondta, a gépet Angliából rendelték meg, négy hét múlva a kórházban adják át Simon Gábor főorvosnak. Az egyházmegyei karitász az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű nemzetközi akcióhoz csatlakozva 283 ezer forintot gyűjtött össze. Nagy Lajosné karitászigazgató elmondta, ebből 16 család kapott téli tüzelőt. Idén első alkalommal gyűjtött az adventi udvarban a GYIVI, 600 ezer forinttal tudják az adományokból támogatni a gyermekek nyári táborozását, kirándulását. 90 ezer forint gyűlt össze a fogyatékkal élő gyerekek sörédi táboroztatására, 150 ezer a MÁS Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány számára, amiből a táci autista gyermekeknek vásárolnak kézműves-eszközöket. Közel egymillió forint összegyűlt a biatorbágyi és a mányi fogyatékossággal élők otthonainak támogatására is, lakóik ezt a pénzt saját kézművestermékeik eladásából gyűjtötték össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!