Székesfehérvár

2009.07.03. 02:29

Manipulálják az órákat?

Székesfehérvár - Mint megírtuk, hatmilliót követel a Vásárhelyi úti kazánok üzemeltetője a lakóktól. Szerinte valószínű, hogy a mérőórákat manipulálják.

Házi Péter

- Jelenleg már 14 millió forint a kintlevőségünk, így elképzelhető, hogy csődvédelmet kell kérnünk. Azt fontolgatjuk, hogy bepereljük az épületeket - mondta lapunknak Kucsera Róbert, a Stopping Hungária Kft. ügyvezetője, aki tegnapi cikkünkre reagálva elmondta, a kazánházak üzemeltetését öt éve végzik, s állandóak a problémák, a mérőórák - szakemberek véleménye szerint is - könnyen manipulálhatóak. A kazánházak üzemeltetője szerint elképzelhető, hogy ezeket egyesek manipulálják is, szerinte valószínűleg ezzel magyarázható, hogy a tavaly felszerelt főmérő és a házak almérői között hatmillió forint különbség jött ki. Mindeközben vannak olyan lakók, akiknek a mérőórák alapján nulla vagy három-négyszáz forintos számlát kellett kiküldeni.

Hozzátette, minimális, háromszázalékos nyereségük van csak az alapdíjon, a fűtési hődíjon viszont nincs, egy az egyben a gázdíj árát jelenti ez csak, azt pedig számlákkal tudja bizonyítani, hogy a kazánok ennyi gázt használtak el a télen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!