Szabadbattyán

2014.08.18. 14:19

Szabadbattyán: edzés szett, szerelés az utánpótlás csapatoknak

Szabadbattyán - A sporttáskák az öltözőkben sorakoztak, az utánpótlás csapatok ifjaira vártak. Nagy volt a sürgés-forgás, az egyesület megadta a módját: átadási ünnepséget szerveztek.

V. Varga József

Az új törvény új lehetőségeket hozott a sportfinanszírozásban, lehetővé vált, hogy az adózók a társasági nyereségadójukból támogatást nyújthassanak sport célokra.

A Szabadbattyáni Községi Sportegyesület labdarúgó szakosztálya a támogatások révén a 2013-2014-es szezonban 13 millió forinthoz jutott, az összeget az utánpótlás-nevelésre fordították, az ifjaknak teljes edzés szettet vásároltak, illetve az edzők javadalmazására is jutott. Amint Tóthné Bergschütz Diána, az egyesület pályázatokért, pénzügyekért felelős tagja elmondta: a 2014-2015-ös szezonban 17 millió forintot kapnak majd a támogatás jóvoltából.

A battyáni egyesület hat korosztályos csapatot - U7, U9, U11, U13, U15, U18 - működtet, valamint a felnőtt együttest és az öregfiúk gárdáját. A felnőtt alakulatot Nagy János irányítja, a fiatalokkal Adorján Zoltán, Balázs Tamás, Győry Csaba, Jung József, Kovács Ferenc és Németh Tibor foglalkozik.

A sporttámogatás révén beszerzett komplett edzés szettet - focival és főzőcskével egybekötött - kis házi ünnepségen Törő Gábor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke, Mátrai Csaba polgármester, Simon István vállalkozó, Kovács József, a sportegyesület elnöke és Bodor Károly, a labdarúgó szakosztály vezetője adta át szombaton az edzőknek.

A gyerekek, fiatalok izgatottan nyitogatták új sporttáskájukat, böngészték tartalmát, mezbe bújtak, sőt, a legkisebbek - szülői segítséggel - a teljes szerelést is felpróbálták.

Ezek is érdekelhetik